Priopćenje za medije

Vrijeme čitanja: 2 min

Priopćenja za medije

Generali PPF Holding ulazi na tržište Bjelorusije

Prag – Društvo Generali PPF Holding (GPH) dobilo je dozvolu za obavljanje osigurateljne djelatnosti od Ministarstva financija Bjelorusije, gdje će započeti poslovanje s brandom Generali. GPH prati svoju strategiju razvoja djelatnosti u regiji SIE-a koja ima visok potencijal za razvoj. Ulaskom u Bjelorusiju Generali PPF će poslovati na 13 različitih tržišta u regiji SIE-a.

Generali Bjelorusija (GB) osnovano je kao greenfield ulaganje 2008., a započet će s radom do kraja godine. “GB će se baviti neživotnim osiguranjem te će surađivati s Home Credit kao što mi to već činimo u Rusiji, Ukrajini ili Kazahstanu”, kazao je Ivo Foltyn član Izvršnog odbora GPH-a, odgovornog za regiju.

Bjelorusija broji oko 10 milijuna stanovnika. U prošloj godini bilježi znatan gospodarski rast kojeg se stopa povećava za 9-10 % godišnje.

Generali PPF Holding B.V. posluje u 13 zemalja Središnje i Istočne Europe: u Češkoj Republici, Slovačkoj Republici, Poljskoj, Mađarskoj, Rumunjskoj, Bugarskoj, Ukrajini, Rusiji, Bjelorusiji, Srbiji, Sloveniji, Hrvatskoj i Kazahstanu. Putem svojih društava-kćeri, Generali PPF Holding upravlja imovinom u približnom iznosu od 10 milijardi EUR te opslužuje 9 milijuna klijenata diljem regije. U 2007. Holding je ostvario godišnju bruto premiju u iznosu od oko 3.1 milijardi eura. Društvo Generali PPF Holding osnovano je u Nizozemskoj, a glavna organizacijska podružnica nalazi se u Pragu u Češkoj Republici. Generali PPF Holding B.V. je zajednički pothvat (joint venture) društva Assicurazioni Generali (51 % udjela ) i PPF grupe (49 % udjela).