Povreda osobnih podataka

Što je povreda osobnih podataka?

Povreda osobnih podataka je povreda sigurnosti koja dovodi do slučajnog ili nezakonitog uništenja, gubitka, izmijene, neovlaštenog otkrivanja ili pristupa osobnim podacima koji su preneseni, pohranjeni ili na drugi način obrađivani.

U nastavku je navedeno nekoliko primjera koji su vjerojatno povrede osobnih podataka:

  • Neovlašteno objavljivanje osobnih podataka o klijentu ili zaposleniku trećoj osobi kojoj nije dopušteno primanje tih osobnih podataka.
  • Gubitak ili krađa uređaja za pohranu podataka kao što je prijenosno računalo, tablet računalo, mobilni telefon, poslužitelj, vrpca s pričuvnom kopijom podataka.
  • Ukraden je ili izgubljen uređaj koji sadrži primjerak baze podataka voditelja obrade podataka.
  • Pojave neovlaštenog pristupa bazama podataka.

 

 

Kako prijaviti povredu osobnih podataka?

Generali osiguranje d.d. je implementirao tehničke i organizacijske mjere kako bi smanjilo rizik da do povrede dođe. Ukoliko ipak primijetite da je došlo do povrede Vaših osobnih podataka, možete nas na to upozoriti na način da ispunite online obrazac ili pohranite PDF obrazac s linka ovdje, popunite i pošaljite nam e-mailom ili uručite u poslovnici Generali osiguranja d.d. Također nas možete kontaktirati direktno na e-mail: povreda_osobnih_podataka.hr@generali.com Naš tim za djelovanje u slučaju povrede osobnih podataka će zaprimiti i obraditi Vašu prijavu te Vam se povratno javiti u najkraćem mogućem roku.

 

Izjava o zaštiti podnositeljima prijave

Svaka prijava povrede, kao i podaci o podnositelju prijave tretirat će se s povjerljivošću i s njima će se postupati s najvećom mogućom diskrecijom i u skladu s primjenjivim lokalnim propisima u svezi privatnosti. Kršenja, kao i prijave s lošim namjerama, podložne su disciplinskim mjerama, uključujući prestanak radnog odnosa, a mogu rezultirati i građanskim i/ili kaznenim sankcijama, u skladu s lokalnim zakonima i unutarnjim propisima.

Strogo je zabranjena odmazda protiv zaposlenika i drugih osoba koji pošalju prijavu povrede u dobroj vjeri, bez obzira na to na koga se prijava odnosi.

Preuzmite ovdje