Generali u Hrvatskoj

Generali osiguranje d.d. dio je je Generali Grupe - jednog od globalnih osigurateljnih lidera i upravitelja imovinom. Osnovan 1831. godine, Generali je prisutan u 50 zemalja svijeta, s ukupnim premijskim prihodom od 70,7 milijardi eura u 2020. godini. 

Zanimljiv je podatak kako se prve poslovnice u Hrvatskoj osnivaju već godinu dana nakon utemeljenja matičnog društva 1832. u Rijeci i Karlovcu, potom i u svakom većem gradu povezujući se tako u snažnu osiguravateljnu mrežu: 1836. u Senju, 1841. u Dubrovniku, 1842. u Osijeku, 1844. u Bjelovaru, 1848. u Poreču i Rovinju, 1854. u Splitu, 1863. u Zagrebu, 1869. u Velom Lošinju i dr. Generali na ovim prostorima posluje u kontinuitetu sve do sredine prošlog stoljeća, imajući važnu ulogu u poslovima osiguranja i nekretnina.

Povratak u Hrvatsku uslijedio je 2002. godine osnivanjem Generali životnog osiguranja d.d., a godinu dana potom i Generali osiguranja d.d. Spajanje s Libertas osiguranjem d.d. 2006. društva djeluju pod jedinstvenim nazivom Generali osiguranje d.d. U 2020. godini Generali osiguranje d.d. je finaliziralo akviziciju poslovanje Generali zavarovalnice d.d., Podružnice Zagreb za osiguranje (ranije Adriatic Slovenica Zavarovalna družba d.d., Podružnica Zagreb) i Izvor osiguranja , omogućivši daljnje jačanje Generalijeve prisutnosti na tržištu u Hrvatskoj.

Generali osiguranje pruža financijske usluge osiguranja primjereno oblikovane za svako razdoblje osiguranikova života. Želja nam je biti Lifetime - cjeloživotni partner klijentima u situacijama u životu kada im je to najpotrebnije i nastaviti voditi brigu o čuvanju vaših vrijednosti, kako bismo vam pružili podršku u planiranju novih životnih i poslovnih uspjeha. Biti cjeloživotni partner našim klijentima pitanje je povjerenja. Svakodnevno dodirujemo živote naših klijenata i uvijek smo usmjeravali svoje napore na poboljšanje života naših klijenata i zajednica u kojima poslujemo. Kao jedan od vodećih osiguratelja u segmentu banko-osiguranja, proizvode Generalija moguće je ugovoriti i u brojnim bankama. 

Odaberite Generali - financijski snažnog i pouzdanog partnera sa 190 godina bogatom tradicijom, motiviranog da Vam inovativnim rješenjima pruži samo ono najbolje.

#LifeTimePartner