Generali u Hrvatskoj

Generali osiguranje d.d. dio je Generali Grupe – jednog od najvećih svjetskih lidera davatelja usluga osiguranja i upravljanja imovinom. Osnovan 1831. godine, Generali je prisutan u 50 zemalja svijeta, s ukupnim premijskim prihodom većim od 81,5 milijardi eura u 2022. godini. S više od 75 000 zaposlenika i 67 milijuna klijenata širom svijeta, Grupa ima liderski tržišni položaj u Europi i sve veću prisutnost u Aziji i Latinskoj Americi.  U središtu strategije društva Generali njegova je predanost biti cjeloživotni partner svojim klijentima, što postiže svojim inovativnim i personaliziranim rješenjima, vrhunskim korisničkim iskustvom i sposobnostima digitalizirane globalne distribucije. Grupa je u potpunosti ugradila održivost u sve strateške izbore, s ciljem stvaranja vrijednosti za sve dionike, istovremeno izgrađujući pravednije i otpornije društvo. 

Zanimljiv je podatak kako se prve poslovnice u Hrvatskoj osnivaju već godinu dana nakon utemeljenja matičnog društva 1832. u Rijeci i Karlovcu, potom i u svakom većem gradu povezujući se tako u snažnu osiguravateljnu mrežu: 1836. u Senju, 1841. u Dubrovniku, 1842. u Osijeku, 1844. u Bjelovaru, 1848. u Poreču i Rovinju, 1854. u Splitu, 1863. u Zagrebu, 1869. u Velom Lošinju i dr. Generali na ovim prostorima posluje u kontinuitetu sve do sredine prošlog stoljeća, imajući važnu ulogu u poslovima osiguranja i nekretnina.

Povratak u Hrvatsku uslijedio je 2002. godine osnivanjem Generali životnog osiguranja d.d., a godinu dana potom i Generali osiguranja d.d. Spajanje s Libertas osiguranjem d.d. 2006. društva djeluju pod jedinstvenim nazivom Generali osiguranje d.d. U 2020. godini Generali osiguranje d.d. je finaliziralo akviziciju poslovanje Generali zavarovalnice d.d., Podružnice Zagreb za osiguranje (ranije Adriatic Slovenica Zavarovalna družba d.d., Podružnica Zagreb) i Izvor osiguranja , omogućivši daljnje jačanje Generalijeve prisutnosti na tržištu u Hrvatskoj.


Generali je aktivan i u zajednicama kroz inicijativu The Human Safety Net, pokrenutu prije pet godina, s idejom da zajednice u kojima „ljudi koji pomažu ljudima“ mogu dovesti do održivih promjena. U Hrvatskoj, THSN surađuje s Centrom za podršku roditeljstvu „Rastimo zajedno” radi podrške roditeljima i djeci izloženima zahtjevnijim životnim okolnostima, koje otežavaju razvoj njihove djece, podržavajući dosad više od 14.000 roditelja i djece, uz daljnju provedbu novih programa podrške. 

Konkretne akcije u održivosti kao ključnom aspektu poslovanja, a jedan od izraza naših nastojanja na tom polju je i provedba inicijative SME EnterPRIZE. Fokusirajući se na mala i srednja poduzeća kao temelj europskog gospodarstva i jedan od glavnih pokretača održive tranzicije ova inicijativa proizlazi iz naše posvećenosti prema implementaciji strategije Generali Grupe „Lifetime Partner 24: Driving Growth“ te predanosti da i dalje budemo odgovorni Lifetime partner našim dionicima - kao osiguravatelj, investitor, poslodavac i korporativni građanin. SME EnterPRIZE promiče zelenije i više uključivo gospodarstvo u skladu s Europskim zelenim planom i inicijativom Next Generation EU, kao i kulturu održivosti među europskim malim i srednjim poduzećima. Kroz ovu stratešku inicijativu Generali Grupa želi predstaviti inspirativne primjere održivog poslovanja kako bismo potaknuli i druge poduzetnike da slijede njihovu viziju. SME EnterPRIZE pokrenut je s ciljem promicanja kulture održivosti među europskim malim i srednjim poduzećima, koja čine temelj europskog gospodarstva. 2023. godine Generali je u Hrvatskoj organizirao drugi po redu natječaj u održivosti SME EnterPRIZE, uz partnere projekta Privrednom banke Zagreb i Udrugom Glas Poduzetnika, osiguravši vrijedan nagradni fond od gotovo 19 tisuća eura. Potaknuvši  veliki interes među poduzetnicima, na natječaju je sudjelovalo više od 140 tvrtki, što je porast od 40% u odnosu na primjerno izdanje 2022. godine. 

Generali osiguranje pruža financijske usluge osiguranja primjereno oblikovane za svako razdoblje osiguranikova života. Želja nam je biti Lifetime - cjeloživotni partner klijentima u situacijama u životu kada im je to najpotrebnije i nastaviti voditi brigu o čuvanju vaših vrijednosti, kako bismo vam pružili podršku u planiranju novih životnih i poslovnih uspjeha. Biti cjeloživotni partner našim klijentima pitanje je povjerenja. Svakodnevno dodirujemo živote naših klijenata i uvijek smo usmjeravali svoje napore na poboljšanje života naših klijenata i zajednica u kojima poslujemo. Kao jedan od vodećih osiguratelja u segmentu banko-osiguranja, proizvode Generalija moguće je ugovoriti i u brojnim bankama. 

Odaberite Generali - financijski snažnog i pouzdanog partnera s više od 190 godina bogatom tradicijom, motiviranog da Vam inovativnim rješenjima pruži samo ono najbolje.

#LifeTimePartner