Održivost je svačija prilika!

Mali i srednji poduzetnici imaju moć pozitivnog utjecaja na realno gospodarstvo i budućnost nadolazećih generacija, osiguravajući dugoročni održivi razvoj.

SME EnterPRIZE, Generalijeva strateška inicijativa posvećena europskim malim i srednjim poduzećima, promiče usvajanje održivih poslovnih modela i potiče javnu raspravu o toj temi.

Inicijativa je pokrenuta 2021. povodom obilježavanja Generalijeve 190. obljetnice, a ove se godine vraća u trećem izdanju, a incijativa se provodi u Hrvatskoj i širom Europe.

Želimo dati glas herojima održivosti, malim i srednjim poduzetnicima koji su implementirali značajne inicijative održivosti u svojim poslovnim aktivnostima i predstavljaju inspirativne modele za druge kolege poduzetnike, djelujući kao ambasadori održivosti.

Postanite Heroj održivosti!
Odgovorna ste tvrtka u kategoriji malih i srednjih poduzeća, prema definiciji malog i srednjeg poduzeća u Europskoj uniji, ujedno i klijent Generali osiguranja ili klijent Privredne banke Zagreb ili član udruge Glas Poduzetnika, koja skrbi o održivosti vlastitog poslovanja i odnosu s dionicima te ste fokusirani na dobrobit zajednice i okoliša?

Kako sudjelovati?

Prijavite se na natječaj za mala i srednja poduzeća SME EnterPRIZE u razdoblju od 11. travnja do 4. lipnja 2023.

Sve što je potrebno je ispuniti PDF obrazac s podacima o karakteristikama vašeg poslovnog modela i odabrati jednu od dvije ponuđene kategorije održivosti za prijavu (ili obje), ovisno o području utjecaja vašeg poslovanja. 

Popunjeni obrazac pošaljite na e-mail: sme.enterprize.hr@generali.hr   

Pravila nagradnog natječaja SME EnterPRIZE pronađite OVDJE

Prijavi se!

Kategorije prijave i nagrade

 

U mogućnosti ste osvojiti vrijedne nagrade u jednoj od dvije SME EnterPRIZE kategorije održivosti i kao Ukupni pobjednik natječaja, odnosno Najbolje održiva poduzetnička praksa iz Hrvatske:

Kategorije:

Kriteriji:

Nagrade:

  1. Zajednica:

Mala i srednja poduzeća koja POZITIVNO UTJEČU na zajednice i teritorije na kojima djeluju i/ili POBOLJŠAVAJU dobrobit svojih zaposlenika i obitelji: npr. doprinose organizacijama ili projektima zajednice, volontiranje zaposlenika, zapošljavanje/ osnaživanje osoba u nepovoljnom položaju, uključenost osoba s invaliditetom u zajednicu; zapošljavanje lokalnih radnika i dobavljača; uključenost zajednice u situacijama kada poslovanje negativno utječe na zajednicu; potpora razvoju kojim upravlja zajednica; financiranje programa učenja za lokalno stanovništvo ili programa za dokvalifikaciju ili prekvalifikaciju lokalnih radnika itd.

Nagrada za prvo mjesto: 4.000 EUR/ 30.138,00 HRK bruto i godišnja Digital only pretplata za Bloomberg Adria u iznosu 130 EUR/ 979,49 HRK bruto. 

Nagrada za drugo mjesto: Poslovni paket godišnjeg putnog zdravstvenog osiguranja i menadžerskog osiguranja od nezgode do 2.000 EUR/15.069,00 HRK bruto ili ekvivalentna nagrada i godišnja Digital only pretplata za Bloomberg Adria u iznosu 130 EUR/ 979,49 HRK bruto.
 

  1. Okoliš:

Mala i srednja poduzeća koja imaju pozitivan utjecaj na okoliš kroz SMANJENJE potrošnje resursa, UVEDENE procese recikliranja i uporabe sirovina i sl.: npr. smanjenje potrošnje energije, recikliranje i sanacija sirovina, prakse kružnog gospodarstva, novi načini proizvodnje koji stvaraju manje otpada ili ponovno upotrebljavaju iskorištene materijale; upotreba novih vrsta materijala; razvoj tehnologija koje štede energiju, smanjenje emisija CO2 i izbjegavanje nepotrebnog bacanja hrane; usvajanje novih poljoprivrednih praksi s naglaskom na bolju zaštitu biološke raznolikosti i tla itd.

Nagrada za prvo mjesto: 4.000 EUR/ 30.138,00 HRK bruto i godišnja Digital onlx pretplata za Bloomberg Adria u iznosu 130 EUR/ 979,49 HRK bruto. 

Nagrada za drugo mjesto: Poslovni paket godišnjeg putnog zdravstvenog osiguranja i menadžerskog osiguranja od nezgode do 2.000 EUR/15.069,00 HRK bruto ili ekvivalentna nagrada i godišnja Digital onlx pretplata za Bloomberg Adria u iznosu 130 EUR/ 979,49 HRK bruto.

UKUPNI POBJEDNIK NATJEČAJA - Najbolje održiva poduzetnička praksa iz Hrvatske

UKUPNI POBJEDNIK NATJEČAJA - Najbolje održiva poduzetnička praksa iz Hrvatske, koju će između pobjednika kategorija odabrati međunarodni znanstveni odbor, koji okuplja stručnjake iz akademske zajednice, ustanova i gospodarstva.

UKUPNI POBJEDNIK NATJEČAJA - Najbolje održiva poduzetnička praksa iz Hrvatske: nagradni oglašivački paket na Bloomberg Adria platformama u iznosu 6.250 EUR/ 47.090,63 HRK bruto i sudjelovanje na međunarodnom događaju Generali SME EnterPRIZE u Bruxellesu 28. studenoga 2023.

Što slijedi?

Pobjednike svake kategorije odredit će žiri, kojeg čine istaknuti stručnjaci iz akademske zajednice, medijski djelatnici i poduzetnici, a dodjela nagrada održat će se u Zagrebu u srpnju 2023. na prigodnoj smotri finalista. 

UKUPNI POBJEDNIK NATJEČAJA, odnosno Najbolje održiva poduzetnička praksa iz Hrvatske, koju će potom između pobjednika kategorija odabrati međunarodni znanstveni odbor - koji također okuplja stručnjake iz akademske zajednice, ustanova i gospodarstva – bit će predstavljena u nazočnosti europskih institucija na međunarodnom događaju Generali SME EnterPRIZE u Bruxellesu 28. studenoga 2023.

Promovirajte svoj poslovni model na nacionalnoj i međunarodnoj razini. Postanite Heroj
održivosti, podržavajući zajedno s nama razvoj uključivijeg i zelenijeg gospodarstva.

Radujemo se vašim prijavama.

Prijavi se!

Generali i održivost

Održivost je začetnik novog Generalijevog strateškog plana, Lifetime Partner 24: Driving Growth. To znači da održivost oblikuje način na koji se donose sve odluke, što je dovelo do toga da Generali bude transformativna i pokretačka kompanija, sposobna stvoriti zajedničku vrijednost za sve dionike.

Želimo i dalje biti odgovorni – kao osiguravatelj, investitor i poslodavac – i dodatno učvrstiti našu ulogu Lifetime partnera našim klijentima.
 

 

Linkovi i prilozi:

 

SME EnterPRIZE International

Priopćenje za medije: Generali pokrenuo drugo izdanje SME EnterPRIZE natječaja u održivosti

Priopćenje za medije: Generali proglasio pobjednike natječaja u održivosti SME EnterPRIZE 2022. u Hrvatskoj

Održivost je svačija prilika!