SME EnterPRIZE 2022.

SME EnterPRIZE, Generalijeva strateška inicijativa posvećena europskom malom i srednjem poduzetništvu, promiče usvajanje održivih poslovnih modela i potiče javnu raspravu o toj temi.

Projekt je pokrenut 2021. povodom obilježavanja Generalijeve 190. obljetnice, a ove se godine vraća u drugom izdanju. Inicijativa se provodi u više europskih zemalja, od kojih premijerno i u Hrvatskoj.

Želimo dati glas herojima održivosti, poduzetnicima koji su implementirali značajne inicijative održivosti u svojim poslovnim aktivnostima i predstavljaju inspirativne modele za druge kolege poduzetnike, djelujući kao ambasadori održivosti.

Postanite Heroj održivosti!

Odgovorna ste tvrtka u kategoriji malog i srednjeg poduzetništva, ujedno i klijent Generali osiguranja, koja skrbi o održivosti vlastitog poslovanja i odnosa s dionicima te ste fokusirani na dobrobit zaposlenika, okoliša i zajednice?   

 

 

Kako sudjelovati?

Prijavite se na natječaj za malo i srednje poduzetništvo SME EnterPRIZE u razdoblju 2. svibnja do 5. lipnja 2022.

Sve što je potrebno je ispuniti PDF obrazac s podacima o karakteristikama vašeg poslovnog modela i odabrati jednu od tri ponuđene kategorije održivosti za prijavu (ili više njih), ovisno o području utjecaja vašeg poslovanja.

Popunjeni obrazac pošaljite na e-mail: sme.enterprize.hr@generali.hr 

Pravila nagradnog natječaja SME EnterPRIZE pronađite ovdje.

Prijavi se!

Kategorije prijave i nagrade

     U mogućnosti ste osvojiti vrijedne nagrade u jednoj od tri SME EnterPRIZE kategorije održivosti:

 

Kategorije:

Kriteriji:

Nagrade:

  1. Dobrobit zaposlenika:

Mala i srednja poduzeća koja su poboljšala dobrobit zaposlenika i njihovih obitelji (npr. dopunska zdravstvena zaštita, ravnoteža između poslovnog i privatnog života, sigurnost na radnom mjestu i edukacija, programi kojima se osiguravaju jednake prilike za zapošljavanje; jednaki roditeljski dopust za muškarce/žene; organizacija radionica/tečajeva s ciljem poboljšanja vještina zaposlenika; financiranje programa cjeloživotnog učenja; druge posebne mjere/programi namijenjeni zaposlenicima i/ili njihovim obiteljima). 

Nagrada za prvo mjesto: 30.000 kn bruto

Nagrada za drugo mjesto: Poslovni paket godišnjeg putnog zdravstvenog osiguranja i menadžerskog osiguranja od nezgode do 15.000 kn bruto ili ekvivalentna nagrada

  1. Okoliš:

Mala i srednja poduzeća koja imaju pozitivan utjecaj na okoliš (npr. smanjenje potrošnje energije, recikliranje i sanacija sirovina, prakse kružnog gospodarstva, novi načini proizvodnje koji stvaraju manje otpada ili ponovno upotrebljavaju iskorištene materijale; upotreba novih vrsta materijala; razvoj tehnologija koje štede energiju, smanjenje emisija CO2 i izbjegavanje nepotrebnog bacanja hrane; usvajanje novih poljoprivrednih praksi s naglaskom na bolju zaštitu biološke raznolikosti i tla itd.).

Nagrada za prvo mjesto: 30.000 kn bruto

Nagrada za drugo mjesto: Poslovni paket godišnjeg putnog zdravstvenog osiguranja i menadžerskog osiguranja od nezgode do 15.000 kn bruto ili ekvivalentna nagrada

  1. Zajednica:

Mala i srednja poduzeća koja imaju pozitivan utjecaj na okolinu u kojoj djeluju i na svoje zajednice (npr. doprinose organizacijama ili projektima zajednice, volontiranje zaposlenika, zapošljavanje/ osnaživanje osoba u nepovoljnom položaju, uključenost osoba s invaliditetom u zajednicu; zapošljavanje lokalnih radnika i dobavljača; uključenost zajednice u situacijama kada poslovanje negativno utječe na zajednicu; potpora razvoju kojim upravlja zajednica; financiranje programa učenja za lokalno stanovništvo ili programa za dokvalifikaciju ili prekvalifikaciju lokalnih radnika itd.).

Nagrada za prvo mjesto: 30.000 kn bruto

Nagrada za drugo mjesto: Poslovni paket godišnjeg putnog zdravstvenog osiguranja i menadžerskog osiguranja od nezgode do 15.000 kn bruto ili ekvivalentna nagrada.

Što slijedi?

Pobjednike svake kategorije - Heroje održivosti - odredit će žiri, kojeg čine istaknuti stručnjaci iz akademske zajednice i poduzetnici, a dodjela nagrada održat će se u Zagrebu rujnu 2022. na prigodnoj smotri finalista.

Najbolje održiva poduzetnička praksa iz Hrvatske, koju će između pobjednika kategorija odabrati međunarodni žiri koji također okuplja stručnjake iz akademske zajednice, ustanova i gospodarstva, bit će predstavljena u nazočnosti europskih institucija na međunarodnoj smotri Heroja održivosti, koja će se održati u Bruxellesu u listopadu 2022.

Promovirajte svoj poslovni model na nacionalnoj i međunardnoj razini. Postanite Heroj održivosti, podržavajući zajedno s nama razvoj uključivijeg i zelenijeg gospodarstva.

Radujemo se vašim prijavama.

Prijavi se!

Generali i održivost

Održivost je začetnik novog Generalijevog strateškog plana, Lifetime Partner 24: Poticanje rasta. To znači da održivost oblikuje način na koji se donose sve odluke, što je dovelo do toga da Generali bude transformativna i pokretačka kompanija, sposobna stvoriti zajedničku vrijednost za sve dionike.

Želimo i dalje biti odgovorni – kao osiguravatelj, investitor i poslodavac – i dodatno učvrstiti našu ulogu Lifetime partnera našim klijentima.
 

Linkovi i prilozi:

SME EntetPRIZE International

Priopćenje za medije Generali predstavlja SME EnterPRIZE u Bruxellesu

Održivost je svačija prilika!