Održivost je svačija prilika!

Mala i srednja poduzeća imaju moć pozitivnog utjecaja na gospodarstvo i budućnost nadolazećih generacija, osiguravajući dugoročni održivi razvoj.
SME EnterPRIZE posvećen je malim i srednjim poduzećima te promiče usvajanje održivih poslovnih modela.

Inicijativa je pokrenuta 2021. povodom obilježavanja Generalijeve 190. obljetnice, a ove se godine vraća u četvrtom izdanju, a incijativa se provodi u Hrvatskoj i širom Europe.

Želimo dati glas herojima održivosti: malim i srednjim poduzećima koja su implementirala značajne inicijative održivosti u svoje poslovne aktivnosti i predstavljaju inspirativne modele za druge kolege poduzetnike, djelujući kao ambasadori održivosti.

Postanite Heroj održivosti!
Odgovorna ste tvrtka u kategoriji malih i srednjih poduzeća, prema definiciji malog i srednjeg poduzeća u Europskoj uniji - ujedno i klijent Generali osiguranja ili klijent Privredne banke Zagreb ili član udruge Glas Poduzetnika ili član Hrvatskog poslovnog savjeta za održivi razvoj ili član Talijansko hrvatske gospodarske komore ili član Women in Adria - te ste fokusirani na dobrobit zajednice i okoliša?

Kako sudjelovati?

Prijavite se na natječaj za mala i srednja poduzeća SME EnterPRIZE u razdoblju od 6. svibnja do 31. srpnja 2024.

Sve što je potrebno je ispuniti PDF obrazac s podacima o karakteristikama vašeg poslovnog modela i odabrati jednu od dvije ponuđene kategorije održivosti za prijavu (ili obje), ovisno o području utjecaja vašeg poslovanja. 

Popunjeni obrazac pošaljite na e-mail: sme.enterprize.hr@generali.hr   

Pravila nagradnog natječaja SME EnterPRIZE pronađite OVDJE

Prijavi se!

Kategorije prijave i nagrade

 

U mogućnosti ste osvojiti vrijedne nagrade u jednoj od dvije SME EnterPRIZE kategorije održivosti i kao Ukupni pobjednik natječaja, odnosno Najbolje održiva poduzetnička praksa iz Hrvatske:

Kategorije: Kriteriji: Nagrade:
I. Zajednica: Mala i srednja poduzeća koja poboljšavaju dobrobit zaposlenika i njihovih obitelji te ostvaruju pozitivan utjecaj na zajednicu i teritorije na kojima djeluju (doprinose organizacijama ili projektima zajednice, volontiranje zaposlenika, zapošljavanje/osnaživanje osoba u nepovoljnom položaju).

Nagrada za prvo mjesto: 4.000 EUR bruto i godišnja Digital only pretplata za Bloomberg Adria u iznosu 130 EUR bruto. 

Nagrada za drugo mjesto: Poslovni paket godišnjeg putnog zdravstvenog osiguranja i menadžerskog osiguranja od nezgode do 2.000 EUR bruto ili ekvivalentna nagrada i godišnja Digital only pretplata za Bloomberg Adria u iznosu 130 EUR bruto.

II. Okoliš: Mala i srednja poduzeća koja imaju pozitivan utjecaj na okoliš u vidu smanjenja potrošnje energije, recikliranja i obnavljanja sirovina, prakse kružnog gospodarstva, razvoja tehnologija koje štede energiju, smanjenja emisija CO2 i izbjegavanja nepotrebnog bacanja hrane, usvajanja novih poljoprivrednih praksi s naglaskom na bolju zaštitu biološke raznolikosti i tla itd.

Nagrada za prvo mjesto: 4.000 EUR bruto i godišnja Digital onlx pretplata za Bloomberg Adria u iznosu 130 EUR bruto. 

Nagrada za drugo mjesto: Poslovni paket godišnjeg putnog zdravstvenog osiguranja i menadžerskog osiguranja od nezgode do 2.000 EUR bruto ili ekvivalentna nagrada i godišnja Digital only pretplata za Bloomberg Adria u iznosu 130 EUR bruto.

UKUPNI POBJEDNIK NATJEČAJA  Najbolje održiva poduzetnička praksa iz Hrvatske, koju će između pobjednika kategorija odabrati međunarodni znanstveni odbor, koji okuplja stručnjake iz akademske zajednice, ustanova i gospodarstva. UKUPNI POBJEDNIK NATJEČAJA: nagradni oglašivački paket na Bloomberg Adria platformama u iznosu 6.250 EUR bruto i sudjelovanje na međunarodnom događaju Generali SME EnterPRIZE u Bruxellesu u proljeće 2025.

 

 

Što slijedi?

Pobjednike svake kategorije odredit će žiri kojeg čine istaknuti stručnjaci u održivosti iz akademske zajednice i poduzetnici, a dodjela nagrada održat će se u Zagrebu ujesen 2024. godine na prigodnoj smotri finalista.

UKUPNI POBJEDNIK NATJEČAJA, odnosno najbolje održiva poduzetnička praksa u Hrvatskoj, koju će između pobjednika kategorija naknadno odabrati međunarodni žiri - koji također okuplja stručnjake iz akademske zajednice, ustanova i gospodarstva - bit će predstavljena u nazočnosti europskih institucija na međunarodnom događaju Generali SME EnterPRIZE u Bruxellesu u proljeće 2025. godine.

Promovirajte svoj poslovni model na nacionalnoj i međunarodnoj razini. Postanite Heroj održivosti, podržavajući zajedno s nama razvoj uključivijeg i zelenijeg gospodarstva.

Radujemo se vašim prijavama.

Prijavi se!

Generali i održivost

Održivost je začetnik Generalijevog strateškog plana "Lifetime Partner 24: Driving Growth". To znači da održivost oblikuje način na koji se donose sve odluke, što je dovelo do toga da Generali bude transformativna i pokretačka kompanija, sposobna stvoriti zajedničku vrijednost za sve dionike.

Želimo i dalje biti odgovorni – kao osiguravatelj, investitor, poslodavac i korporativni građanin – i dodatno učvrstiti našu ulogu Lifetime partnera našim klijentima.

 

Linkovi i prilozi:

 

SME EnterPRIZE International

Otvorene prijave za treće izdanje SME EnterPRIZE natječaja u održivosti u Hrvatskoj

Održivost je svačija prilika!