Osiguranje plovila

Uputstva
On-line formular

Što učiniti u slučaju štete na plovilu

U slučaju nastupa osiguranog slučaja potrebno je poduzeti sve mjere da se ograniče štetne posljedice i pri tome se pridržavati uputa osiguratelja ili njegovog predstavnika kako oštećeno plovilo ne bi bilo izloženo daljnjim oštećenjima.

O nastaloj šteti potrebno je izvijestiti osiguratelja o nastupanju osiguranog slučaja najdalje u roku od tri dana od dana, kada je za isti saznao.

Najdalje u roku od tri dana pisano potvrditi danu prijavu na za to odgovarajućem obrascu.

Osigurani slučaj prijaviti lučkoj kapetaniji, odnosno policiji, ako je isti nastao uslijed provalne krađe, utaje ili drugog kaznenog djela.

Kako i gdje prijaviti štetu na osiguranom plovilu

Prijavu štete moguće je prijaviti na propisanom obrascu najbližoj poslovnici osiguravatelja, te putem informacijskog centra, telefaksa ili pošte.

Prijavu je, uz dostavu potrebne dokumentacije, potrebno izvršiti odmah, a najkasnije u roku od 3 dana od dana nastanka osiguranog slučaja.

Osiguratelj će organizirati procjenu štete sukladno dogovoru s osiguranikom.

Oštećenja na plovilu moraju biti nepromijenjena do prijave štete osiguratelju i dolaska procjenitelja radi procjene štete (nakon poduzimanja mjera za smanjenje daljnjih oštećenja).

Dokumentacija potrebna za prijavu štete na plovilu

  • Obrazac Prijava štete na plovilu s naznačenim načinom izvršenja isplate (broj računa vlasnika plovila i naziv banke u kojoj je isti otvoren)
  • Izjava voditelja plovila o vremenu i načinu nastanka štete
  • Preslika plovidbene dozvole plovila
  • Preslika dozvole voditelja plovila
  • Popis posade (crew lista)
  • Prijava pomorske nezgode nadležnoj Lučkoj kapetaniji
  • Zapisnik policije ako se radi o provalnoj kradi, utaji ili drugom kaznenom djelu
  • Fotografije oštećenja (putem maila)
  • Račune kupnje otudenih stvari
  • Račun popravka (ako je popravak već izvršen)

Obrazac za prijavu - download

* Polja označena zvjezdicom obavezno popuniti

Podaci o osiguraniku

Podaci o plovilu

Detaljan opis događaja ili posebna izjava voditelja plovilaNačin isplate naknade


Za potrebe dovršetka prijave potrebno je priložiti odgovarajuću dokumentaciju u elektronskom obliku (pr. plovidbena dozvola, fotografije oštećenog predmeta, račun, izvještaj servisera, zapisnik nadležnog tijela, i sl.)


Informacije i suglasnost za kolačiće (en. Cookies) – www.generali.hr, web stranica Generali osiguranja d.d., koristi vlastite tehničke kolačiće i kolačiće trećih strana (tehničke i profiliranje) kako bi se poboljšalo Vaše iskustvo pregledavanja web stranice i pružila usluga u skladu s Vašim željama. Nastavkom pregleda web stranice www.generali.hr slažete se s korištenjem kolačića. Ako želite saznati više ili povući pristanak za sve ili neke od tih kolačića pročitajte našu Politiku prikupljanja kolačića.

Prihvaćam