Priopćenje za medije

Vrijeme čitanja: 3 min

Priopćenja za medije

Bankoosiguranje: Sporazum o suradnji Sberbank/Generali

Sberbank Europe i GPH, Generalijeva holding kompanija za Srednju i istočnu Europu, potpisali su sporazum o strateškoj suradnji u osiguranju.

Bankoosigurateljna suradnja u šest zemalja Srednje i istočne Europe.

Sberbank Europa i GPH, Generalijeva holding kompanija za Srednju i Istočnu Europu, potpisali su sporazum o strateškoj suradnji u osiguranju za šest zemalja regije. Sporazum su potpisali András Hámori, član Uprave zadužen za poslovanje s građanstvom Sberbanka Europe AG, i Luciano Cirinà, predsjednik Uprave GPH, u glavnom sjedištu Sberbanke za Europu u Beču.

Djelatnost bankoosiguranja u SIE regiji igra važnu ulogu u distribucijskom miksu GPH tvrtki. Približno 10% novog poslovanja u životnim osiguranjima dolazi kroz mrežu bankosiguranja. Sa gledišta globalnog tržišta, očekuje se rast bankoosiguranja u svim većim gospodarstvima – uključujući i SIE regiju – u idućih pet godina, a značajno brz razvoj zabilježen je i tijekom proteklih godina s godišnjim rastom od gotovo 6 posto.

Generali i Sberbank Europe podjednako će se usredotočiti na pružanje vrhunskih rješenja i usluga svojim korisnicima zahvaljujući prisutnosti u Srednjoj i Istočnoj Europi, te bogatom iskustvu u poslovima bankoosiguranja i lokalnoj stručnosti. Proizvodi koji će se nuditi klijentima u Hrvatskoj, Sloveniji, Srbiji, Mađarskoj, Slovačkoj i Češkoj bit će prilagođeni svakoj pojedinoj zemlji, te će biti osobito usredotočeni na životno osiguranje. Osiguranja kredita će također biti od velike važnosti u svih šest spomenutih zemalja.

"Naš cilj je u potpunosti optimizirati i u najvećoj mogućoj mjeri iskoristiti poslovni potencijal suradnje preko distribucije proizvoda životnih osiguranja, te osiguranja imovine i nezgode, za pojedince, kao i za mala i srednja poduzeća", kaže predsjednik Uprave GPH, Luciano Cirinà. "Bankoosiguranje nudi velike mogućnosti za daljnji rast te će izravno doprinijeti provedbi naše strategije". Generali ima za cilj povećavati značaj bankoosiguranja u svom distribucijskom miksu.

"Sberbank Europe želi pružiti najbolje moguće usluge u segmentu poslovanja s građanstvom u regiji. U cilju ostvarenja najviše razine zadovoljstva naših korisnika pružit ćemo im širok raspon financijskih usluga, uključujući proizvode oblikovane po mjeri klijenata. Cilj nam je izgraditi snažnu suradnju s prepoznatljivm partnerima u regiji za dobrobit naših korisnika. Jedinstveni proizvodi Sberbanka upotpunjeni ponudom bankoosiguranja pružit će inovativne usluge s dodanom vrijednošću našim klijentima u zemljama Srednje i istočne Europe. Također smo zainteresirani za širenje raspona kanala distribucije i ovdje vidimo velike mogućnosti za ponudu bankarskih proizvoda i kijentima Generalija", kaže András Hámori, član Uprave zadužen za poslovanje s građanstvom Sberbank Europe AG.

Sberbank Europe AG upravlja bankarskom mrežom od devet univerzalnih banaka u osam zemalja Srednje i Istočne Europe: Hrvatskoj, Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Srbiji, Slovačkoj, Češkoj, Mađarskoj i Ukrajini. Okuplja mrežu od ukupno 280 poslovnica banke, s 4.500 zaposlenika (na dan 31.12.2012.). Sberbank Europe AG je tvrtka Sberbank Grupe. Sberbank Rusija je najveća ruska banka i jedna je od vodećih svjetskih financijskih institucija. Sberbank drži gotovo trećinu ukupne imovine bankarskog sektora Rusije, te je ključan vjerovnik nacionalne ekonomije i najveći polagač depozita u Rusiji.

GPH je holding kompanija za Srednju i Istočnu Europu Generali Grupe, jedne od najvećih europskih osiguratelja, te najvećeg europskog osiguratelja na području životnih osiguranja, s ukupnim premijskim prihodom od 70 milijardi eura u 2012. godini. Sa 80.000 zaposlenika širom svijeta i 65 milijuna klijenata u više od 60 zemalja, Grupa zauzima vodeću poziciju na europskim tržištima i sve značajnije mjesto u Aziji. U Srednjoj i Istočnoj Europi Grupa posluje putem svojih kompanija GPH holdinga u 10 zemalja. S premijom od oko 4 milijarde eura, Generali Grupa jedan je od najvećih osiguratelja u srednjoistočnoj Europi.