Vijesti

Vrijeme čitanja: 2 min

Priopćenja za medije

Ostavka direktora Romola Bardina

Milano – Assicurazioni Generali izvještava da je direktor Romolo Bardin, neovisni direktor i član povjerenstava za imenovanja i naknade; ulaganja; strateške operacije; i za transakcije s povezanim stranama, podnio ostavku u Upravnom odboru.

Kao razloge za svoju odluku o povlačenju g. Bardin se osvrnuo na operativne procese i neke od izbora Uprave i povjerenstava u kojima sudjeluje, a posebno na proces formiranja upravne liste.
G. Bardin je direktor tvrtke Delfin S.à r.l. koja ima 6,618 posto udjela u Assicurazioni Generali i stranka je Dioničarskog ugovora s određenim tvrtkama Caltagirone grupe i Fondazione CRT.

Gabriele Galateri di Genola, predsjednik Assicurazioni Generali, rekao je: “Duboko žalim zbog odluke koju je donio g. Bardin. Želim još jednom ponoviti da je Društvo uvijek poslovalo u skladu sa standardima apsolutne transparentnosti i rigorozne pravednosti, u interesu svih dionika. Ovih principa, naglašavam, uvijek smo se pridržavali u našim odnosima sa svim direktorima, bez iznimke i u svakom trenutku.”

                                                                            #    #    #

GENERALI GRUPA 
Generali osiguranje d.d. dio je Generali Grupe – jednog od svjetskih lidera davatelja usluga osiguranja i upravljanja imovinom. Osnovan 1831. godine, Generali je prisutan u 50 zemalja svijeta, s ukupnim premijskim prihodom od 70,7 milijardi eura u 2020. godini. S više od 72 000 zaposlenika i 65,9 milijuna klijenata širom svijeta, Grupa ima tržišni položaj u Europi i sve veću prisutnost u Aziji i Latinskoj Americi. Predanost održivosti jedan je od pokretača strategije Generali Grupe, koja je nadahnuta ambicijom da svojim klijentima bude Lifetime partner i nudi inovativna i prilagođena rješenja zahvaljujući vrhunskoj distribucijskoj mreži. Grupa u Austriji, srednjoistočnoj Europi i Rusiji posluje u 13 zemalja kroz Regionalni ured za Austriju, srednjoistočnu Europu i Rusiju, smješten u Pragu te je među tri vodeća osiguravatelja u regiji.


Izvanredni međunarodni fond Generali Grupe
Generali Grupa osnovala je Izvanredni međunarodni fond, iznosa do 100 milijuna eura, s ciljem rješavanja izvanrednih situacija uzrokovanih pandemijom bolesti COVID-19. Fond je dostupan u zemljama u kojima Generali djeluje, s ciljem pružanja trenutne pomoći u ovoj krizi.