Priopćennje za medije

Vrijeme čitanja: 2 min

Priopćenja za medije

Izjava

Milano – Assicurazioni Generali danas je podnio hitnu pritužbu CONSOB-u (talijanskom Državnom povjerenstvu za trgovačka društva i burzu), nakon odluke Upravnog odbora donesene na sjednici 13. travnja 2022., zbog netočnih i klevetničkih izjava g. Luciana Cirinàe u intervjuu za dnevne novine La Stampa, kao i druge novine, objavljenom 13. travnja 2022., koje prate slične izjave g. Francesca Gaetana Caltagironea za Il Sole 24 Ore 25. ožujka 2022.

U podnesku se regulatorno tijelo poziva da hitno provede ovlasti u vezi s komunikacijama koje se odnose na regulirana društva i zakonitost postupka traženja opunomoćenika u vezi s glasovanjem na nadolazećoj godišnjoj generalnoj skupštini Generalija 29. travnja 2022. Propisi na snazi zahtijevaju da traženje opunomoćenika slijedi načela marljivosti, točnosti i transparentnosti.

Zbog težine kršenja obveze priopćavanja točnih informacija dioničarima, ulagačima i tržištu, što prijeti promjenom tržišne dinamike i ispravnog određivanja glasovanja na Glavnoj skupštini, Upravni odbor također je donio odluku o pokretanju kaznenog i građansko pravnog postupka, da nadležna pravosudna tijela kazneno progone bilo koga tko pokaže gore navedena ponašanja.

                                                                                              #  #  #

GENERALI GRUPA

Generali osiguranje d.d. dio je Generali Grupe – jednog od svjetskih lidera davatelja usluga osiguranja i upravljanja imovinom. Osnovan 1831. godine, Generali je prisutan u 50 zemalja svijeta, s ukupnim premijskim prihodom od 75,8 milijardi eura u 2021. godini. S više od 75 000 zaposlenika i 67 milijuna klijenata širom svijeta, Grupa ima liderski položaj u Europi i sve veću prisutnost u Aziji i Latinskoj Americi. Predanost održivosti jedan je od pokretača strategije Generali Grupe, koja je nadahnuta ambicijom da svojim klijentima bude Lifetime/ životni partner i nudi inovativna i prilagođena rješenja.