Vijesti

Vrijeme čitanja: 2 min

Priopćenja za medije

Izjava

Milano – Od početka rata u Ukrajini Generali pomno prati situaciju i posljedice za poslovanje i financijska tržišta. Kao rezultat toga, Generali može potvrditi:

  • kako će zatvoriti svoje predstavništvo u Moskvi;
  • da je odlučio podnijeti ostavku na dužnosti u Upravnom odboru ruskog osiguravatelja Ingosstrakh, u kojem ima manjinski investicijski udio od 38,5%. Generali, kao rezultat toga, nema utjecaja na njegovo poslovanje;
  • Europ Assistance, koji posluje u zemlji, ugasit će svoje poslovanje.

Generalijeva manja izloženost ruskom tržištu u smislu ulaganja i osiguravateljnog poslovanja također je pod stalnom procjenom i u potpunosti je u skladu sa svim primjenjivim sankcijama.

Generali Grupa je također odlučila donirati 3 milijuna eura za potporu izbjegličkim programima, uključujući donaciju UNHCR-u, koji je trenutno predvodnik humanitarnog odgovora u Ukrajini. U tijeku je i donatorska kampanja za zaposlenike. Povrh iznosa prikupljenih donacija, Generali će pridodati donaciju identičnog iznosa, udvostrujući time ukupan iznos donacije. Donacije će biti uručene Unicefu kao potpora radu koji će obavljati kako bi pomogao pogođenim obiteljima.

                                                                                             #  #  #

GENERALI GRUPA

Generali osiguranje d.d. dio je Generali Grupe – jednog od svjetskih lidera davatelja usluga osiguranja i upravljanja imovinom. Osnovan 1831. godine, Generali je prisutan u 50 zemalja svijeta, s ukupnim premijskim prihodom od 70,7 milijardi eura u 2020. godini. S više od 72 000 zaposlenika i 65,9 milijuna klijenata širom svijeta, Grupa ima tržišni položaj u Europi i sve veću prisutnost u Aziji i Latinskoj Americi. Predanost održivosti jedan je od pokretača strategije Generali Grupe, koja je nadahnuta ambicijom da svojim klijentima bude Lifetime/ životni partner i nudi inovativna i prilagođena rješenja zahvaljujući vodećoj distribucijskoj mreži.

Izvanredni međunarodni fond Generali Grupe

Generali Grupa osnovala je Izvanredni međunarodni fond, iznosa do 100 milijuna eura, s ciljem rješavanja izvanrednih situacija uzrokovanih pandemijom bolesti COVID-19. Fond je dostupan u zemljama u kojima Generali djeluje, s ciljem pružanja trenutne pomoći u ovoj brzorazvijajućoj krizi, a srednjoročno je namijenjen podršci naporima ekonomskog oporavka u zemljama pogođenima pandemijom.