Priopćenje za medije

Vrijeme čitanja: 2 min

Priopćenja za medije

Generaliju priznanja Institutional Investora

 

→ Generali je među najcjenjenijim kompanijama u sektoru osiguranja

→ priznanja su primili i izvršni direktor Grupe, Philippe Donnet, financijski direktor       Grupe, Cristiano Borean i voditeljica odnosa s investitorima i rejting agencijama, Giulia Raffo

Milano - Generaliju je odano priznanje uvrštenjem u kategoriju "Najcjenjenije kompanije" u sektoru osiguranja u godišnjem rangiranju menadžerskih timova od strane Institutional Investora, specijaliziranog časopisa i neovisne istraživačke tvrtke na području međunarodnih financija.

Institutional Investor dodijelio je priznanje i izvršnom direktoru Generali Grupe, Philippeu Donnetu, koji je osvojio drugo mjesto u kategoriji „Najbolji izvršni direktor". Financijski direktor Grupe, Cristiano Borean i voditeljica odnosa s investitorima i rejting agencijama, Giulia Raffo, zauzeli su prvo mjesto u kategorijama "Najbolji financijski direktor", odnosno "Najbolji profesionalci u odnosima s investitorima". 

Generali je također uvršten među vodeće tvrtke u kategorijama "Najbolji program za odnose s investitorima " i "Najbolji događaj za investitore / analitičare" te je zauzeo prvo mjesto kao "Najbolji tim za odnose s investitorima“.

Renking Institutional Investor reflektira ocjene više od 1.500 stručnjaka i investitora iz oko 600 kompanija za financijske usluge. Izvršni direktori ocijenjeni su na temelju kriterija vjerodostojnosti, vodstva i komunikacije, dok su financijski direktori ocjenjivani na temelju raspodjele kapitala, financijskog upravljanja i komunikacije. Ispitani su brojni čimbenici za procjenu aktivnosti odnosa s investitorima, uključujući roadshow-ove, kvalitetu financijskih informacija, poslovno i tržišno znanje te reaktivnost i položaj kompanije.

#          #          #

GENERALI GRUPA

Generali osiguranje d.d. dio je Generali Grupe – jednog od globalnih osigurateljnih lidera i upravitelja imovinom. Osnovan 1831. godine, Generali je prisutan u 50 zemalja svijeta, s ukupnim premijskim prihodom od 70,7 milijardi eura u 2020. godini. Više od 72 000 zaposlenika skrbi o 65,9 milijuna klijenata širom svijeta te Grupa ima vodeću poziciju u Europi, bilježeći sve veću prisutnost u Aziji i Latinskoj Americi. Ambicija Generalija jest biti Lifetime/ cjeloživotni partner svojim klijentima, u svim fazama njihova života, kroz ponudu inovativnih i personaliziranih rješenja, uz podršku snažne distribucijske mreže.

Grupa u Austriji, srednjoistočnoj Europi i Rusiji posluje u 13 zemalja kroz Regionalni ured za Austriju, srednjoistočnu Europu i Rusiju, smješten u Pragu te je među tri vodeća osiguravatelja u regiji.

Izvanredni međunarodni fond Generali Grupe

Generali Grupa osnovala je Izvanredni međunarodni fond, iznosa do 100 milijuna eura, s ciljem rješavanja izvanrednih situacija uzrokovanih pandemijom bolesti COVID-19. Fond je dostupan u zemljama u kojima Generali djeluje, s ciljem pružanja trenutne pomoći u ovoj brzorazvijajućoj krizi, a srednjoročno je namijenjen podršci naporima ekonomskog oporavka u zemljama pogođenima pandemijom. 

U sklopu donatorske inicijative Generali je u Hrvatskoj donirao  150.000,00 EUR,  protuvrijednost u HRK, Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo, koji će sredstva iskoristiti za sanaciju objekata u Rockefellerovoj ulici u Zagrebu oštećenih uslijed potresa u ožujku 2020., kao i za podržavanje daljnjih napora u osiguravanju svih potrebnih resursa zdravstvenom sustavu pri lokalnom upravljanju i savladavanju pandemije COVID-19.