Vijesti

Vrijeme čitanja: 1 min

Novosti

Generali donira za pomoć u potresu u Turskoj i Siriji

Kao odgovor na potres koji je pogodio Tursku i Siriju, Generali podupire pogođeno stanovništvo donacijom UNICEF-u i drugim lokalnim programima, kao i globalnom kampanjom prikupljanja sredstava pri čemu će Generali prikupljene donacije izjednačiti u omjeru 1:1.

Najsnažniji potres zabilježen u Turskoj od 1939. godine, zajedno s teškim vremenskim uvjetima i izbijanjem kolere koja je u tijeku, snažno utječu na milijune ljudi u Turskoj i Siriji koji sada ovise o humanitarnoj pomoći.

Zabilježeno je više desetaka tisuća smrtnih slučajeva nakon snažnog potresa koji se dogodio 6. veljače, a očekuje se da će taj broj značajno porasti kako spasilački napori napreduju.

Kao odgovor na ovu katastrofu, Generali je odlučio donirati 500.000 eura UNICEF-u, koji trenutno pomaže u naporima spašavanja s hitnim artiklima uključujući hranu, čistu vodu, higijenske pakete za obitelj i bebe, odjeću, hitne medicinske potrepštine i sigurna mjesta (sklonište za obitelji i djecu s uslugama skrbi za djecu), te drugim lokalnim programima koji će biti odabrani zajedno s Generali Sigorta.

U tijeku je i globalna kampanja prikupljanja donacija, pri čemu će Generali prikupljene donacije izjednačiti u omjeru 1:1 za hitnu pomoć u pogođenim područjima.

Kliknite ovdje za donaciju

Na lokalnoj razini Generali Sigorta pokrenula je kampanju donacija zaposlenika kako bi podržala lokalne organizacije za hitnu pomoć i također će izjednačiti prikupljene donacije u omjeru 1:1.