Blog

Vrijeme čitanja: 2 min

Novosti

ŠTO PRIPREMITI ZA SKIJANJE? Bez putnog zdravstvenog osiguranja ne krećite na put

Mnogi planiraju skijanje
Prema procjenama, oko 200 000 hrvatskih građana planira put u omiljena i pitoreskna skijališta poput Austrije, Italije, Francuske, Slovenije ili Bosne i Hercegovine. Slika idiličnih planinskih vrhova prekrivenih snijegom, topli napitak i ukusna hrana, čisti zrak, rumeni obrazi, druženje s obitelji i prijateljima - zvuči savršeno, zar ne? Ipak, iskusni skijaši znaju i što je sve još potrebno osigurati prije samog putovanja da bi ova idilična slika u stvarnosti postala sjajna uspomena. 

Kvalitetna oprema 
Jedna od najvažnijih „sitnica“ na koje valja misliti je kvalitetna skijaška oprema. Na zimskim temperaturama bez dobre opreme može se dogoditi da se cijelo vrijeme smrzavate i da na snijegu nije tako lijepo kako se može učiniti na fotografijama. Zato, ako ste se odlučili na skijanje po prvi put nemojte štedjeti na toplim i nepromočivim rukavicama i odijelima. I naravno, svakako obratite pozornost na udobnost pancerica koje će vam na skijanju biti najbolji prijatelj. Odaberite one koje su vam na prvu udobne – ni prevelike ni premale. 

Sigurnost kao imperativ: putno zdravstveno osiguranje po vašoj mjeri
Jednako izuzetno važna stvar o kojoj treba promisliti kada se planira skijanje svakako je putno zdravstveno osiguranje. Kada razmišljamo o lijepim stvarima kao što je putovanje, rijetko tko promišlja što sve može poći po zlu, a uz brojne pripreme koje treba obaviti, lako se dogodi da smetnemo s uma raspitati se o osiguranju. Međutim, iskusni skijaši znaju da su nezgode na skijalištima lako moguće, a također znaju i da te nezgode (osobito kada govorimo o inozemnim skijalištima) mogu biti itekako skupe.

Mala cijena za veliku sigurnost
Kada uzmemo u obzir sve faktore koji utječu na cijenu skijanja za cijelu obitelj, vrlo lako dolazimo i do iznosa od nekoliko tisuća eura koji nije zanemariv. S druge strane, čak i u slučaju najmanje ozljede moramo biti spremni na dodatne troškove koje pokriva kvalitetna polica putnog zdravstvenog osiguranja. Jeste li znali da uplatom putnog zdravstvenog osiguranja za skijaše besplatno dobivate i dnevnu naknadu za neiskorišteni ski pass u slučaju nezgode s posljedicama bolničkog liječenja koje traje 4 ili više dana? A kada već spominjemo bolničko liječenje, valja napomenuti da su troškovi boravka u bolnici u inozemstvu daleko od povoljnih. U trenucima kada se događaju nezgode, prioritet je pružiti pomoć i najbolju moguću njegu i jasno da nitko neće kalkulirati troškove liječenja. 

Autoasistencija – preduvjet za mirno putovanje
Uzimajući u obzir geografski položaj Hrvatske, odnosno blizinu omiljenih inozemnih skijališta, većina hrvatskih građana na svoja odredišta primarno putuje osobnim vozilima. Upravo zbog količine opreme koju je potrebno ponijeti sa sobom, automobil se pokazuje kao optimalan odabir prijevoznog sredstva. S druge strane, svjesni smo kako se prometne nezgode događaju svakodnevno i ne bismo ih trebali smetnuti s uma, ponajviše kada se spremamo na duže putovanje. Iz tog razloga, pri odabiru adekvatne police putnog osiguranja, odaberite onu koja nudi uslugu autoasistencije – pomoći na cesti u slučaju kvara osobnog vozila. Dobro je znati da kvalitetna autoasistencija podrazumijeva jednostavan popravak vozila na licu mjesta ili vuču do obližnjeg servisa, kao i hitnu dostavu rezervnih dijelova za nesmetani nastavak putovanja. Također, dobro je raspitati se o usluzi garažiranja osobnog vozila ako vam je takva usluga potrebna.

Kad planirate skijanje, planirajte putno osiguranje
Stoga, bilo da ste spontani tip putnika koji se u 24 sata odluči na putovanje ili ste među onima koji svoje izlete planiraju mjesecima unaprijed, uzmite u obzir činjenicu da je iznos premije putnog zdravstvenog osiguranja uvelike niži od potencijalnih troškova liječenja i posvetite vrijeme odabiru vama odgovarajućeg osiguranja.

Predlažemo vam za početak da se saznate više o ponudi Generali osiguranja OVDJE.