Vijesti

Vrijeme čitanja: 3 min

Priopćenja za medije

Ostavka zamjenika potpredsjednika Francesca Gaetana Caltagironea

Milano – Assicurazioni Generali izvještava da je direktor Francesco Gaetano Caltagirone, zamjenik potpredsjednika, neovisni direktor i član povjerenstava za naknade i imenovanja; za korporativno upravljanje, društvenu i ekološku održivost; za investicije; za strateške operacije, objavio svoju ostavku iz Uprave.

Motivacija za odluku direktora koji je dao ostavku ukazuje na kontekst u kojem bi se pojedinac "očito suprotstavio, spriječen u davanju vlastitog kritičkog doprinosa i osiguravanju adekvatne kontrole", pozivajući se na metode rada Upravnog odbora, a posebno: predstavljanje i odobrenje strateškog plana, postupak prezentiranja liste od strane Uprave, pristup primjeni zakonodavstva o povlaštenim informacijama, pristup odnosima s medijima i značajnim dioničarima, čak i ako su vlasnici dioničkih ulaganja ispod pragova relevantnosti.
Direktor Caltagirone, izravno ili preko tvrtki povezanih s njim, od danas drži udio u temeljnom kapitalu Assicurazioni Generali S.p.A. od 8,04%.

Gabriele Galateri di Genola, predsjednik Generali Grupe, rekao je: “Izražavam duboko žaljenje i iznenađenje zbog odluke koju je donio g. Caltagirone. Navedeni razlozi mogu se samo kategorički odbaciti jer je Društvo oduvijek poslovalo po kriterijima apsolutne transparentnosti i rigorozne pravednosti, također i u odnosu na rad na prezentaciji liste za obnovu Uprave, o čemu je kontinuirano obavještavalo nadzorna tijela. Navedena načela poštivala su se u odnosima sa svim direktorima, bez iznimke i u svakoj prilici.”

                                                                    #    #    #

GENERALI GRUPA 
Generali osiguranje d.d. dio je Generali Grupe – jednog od svjetskih lidera davatelja usluga osiguranja i upravljanja imovinom. Osnovan 1831. godine, Generali je prisutan u 50 zemalja svijeta, s ukupnim premijskim prihodom od 70,7 milijardi eura u 2020. godini. S više od 72 000 zaposlenika i 65,9 milijuna klijenata širom svijeta, Grupa ima tržišni položaj u Europi i sve veću prisutnost u Aziji i Latinskoj Americi. Predanost održivosti jedan je od pokretača strategije Generali Grupe, koja je nadahnuta ambicijom da svojim klijentima bude Lifetime partner i nudi inovativna i prilagođena rješenja zahvaljujući vrhunskoj distribucijskoj mreži. Grupa u Austriji, srednjoistočnoj Europi i Rusiji posluje u 13 zemalja kroz Regionalni ured za Austriju, srednjoistočnu Europu i Rusiju, smješten u Pragu te je među tri vodeća osiguravatelja u regiji.


Izvanredni međunarodni fond Generali Grupe
Generali Grupa osnovala je Izvanredni međunarodni fond, iznosa do 100 milijuna eura, s ciljem rješavanja izvanrednih situacija uzrokovanih pandemijom bolesti COVID-19. Fond je dostupan u zemljama u kojima Generali djeluje, s ciljem pružanja trenutne pomoći u ovoj krizi.