Vijesti

Vrijeme čitanja: 1 min

Priopćenja za medije

Ostavka direktorice Sabrine Pucci

Milano – Assicurazioni Generali izvještava da je direktorica Sabrina Pucci, neovisna direktorica i članica odbora za naknade i imenovanja te za rizike i kontrolu, najavila ostavku iz Upravnog odbora zbog osobnih razloga.

Gabriele Galateri di Genola, predsjednik Assicurazioni Generali, rekao je: „Želio bih izraziti svoju zahvalnost gospođi Pucci na njenom važnom doprinosu tvrtki u njezinih 9 godina službe kao direktorice. U ime Uprave želim joj sve najbolje u budućnosti.”

                                                                                   #    #    #

GENERALI GRUPA 
Generali osiguranje d.d. dio je Generali Grupe – jednog od svjetskih lidera davatelja usluga osiguranja i upravljanja imovinom. Osnovan 1831. godine, Generali je prisutan u 50 zemalja svijeta, s ukupnim premijskim prihodom od 70,7 milijardi eura u 2020. godini. S više od 72 000 zaposlenika i 65,9 milijuna klijenata širom svijeta, Grupa ima tržišni položaj u Europi i sve veću prisutnost u Aziji i Latinskoj Americi. Predanost održivosti jedan je od pokretača strategije Generali Grupe, koja je nadahnuta ambicijom da svojim klijentima bude Lifetime partner i nudi inovativna i prilagođena rješenja zahvaljujući vrhunskoj distribucijskoj mreži. Grupa u Austriji, srednjoistočnoj Europi i Rusiji posluje u 13 zemalja kroz Regionalni ured za Austriju, srednjoistočnu Europu i Rusiju, smješten u Pragu te je među tri vodeća osiguravatelja u regiji.


Izvanredni međunarodni fond Generali Grupe
Generali Grupa osnovala je Izvanredni međunarodni fond, iznosa do 100 milijuna eura, s ciljem rješavanja izvanrednih situacija uzrokovanih pandemijom bolesti COVID-19. Fond je dostupan u zemljama u kojima Generali djeluje, s ciljem pružanja trenutne pomoći u ovoj krizi.