Novosti

Vrijeme čitanja: 2 min

Novosti

Svečano potpisivanje sporazuma o zajedničkoj nabavi

Potpisan sporazum s dobavljačima u Projektu zajedničke nabave Obrtničke komore Zagreb „ARTIFEX“

U četvrtak, 26. ožujka, Obrtnička komora Zagreb potpisala je sporazum s dobavljačima u Projektu zajedničke nabave „ARTIFEX“.

Projekt zajedničke nabave pokrenut je da bi se olakšalo poslovanje obrtnicima smanjenjem ulaznih troškova nabave energenata, opreme, osnovnih sredstava, repromaterijala i drugih nabavnih stavki.

Projekt je naišao na velik odziv dobavljača, pa su već u prvom krugu sporazum potpisali: HEP-opskrba, Vipnet, Generali osiguranje, Bauhaus-Zagreb k. d., Tokić d. o. o., Munja, tvornica akumulatora, Gavroprom d. o. o., Makro Mikro grupa, P. S. C. Zagreb, HGSPOT informatika, Magnetic d. o. o., M. B. Auto d. o. o., Auto Grifon d. o. o., SE-Mark d. o. o. i Samoborka d. d.

Predsjednik Obrtničke komore Zagreb mr. Mirza Šabić najavio je na press-konferenciji početak Projekta zajedničke nabave „ARTIFEX“ (volja obrtnika). Riječ je o početku realizacije niza novih usluga koje će Obrtnička komora Zagreb ponuditi članstvu.

- Cilj je da što više radimo na projektima koji će biti od koristi za članstvo Komore. Uvjereni smo u uspjeh, što dokazuje i odaziv dobavljača, naglasio je Šabić te sve članove Obrtničke komore Zagreb pozvao da potpišu pristupnicu te se na taj način učlane i počnu koristiti pogodnosti. Pristupnica se nalazi na internetskoj stranici Obrtničke komore Zagreb www.okz.hr, gdje se može i popuniti.

Pristupanje projektu uključeno je u usluge Komore koje članovi plaćaju kroz komorski doprinos, što znači da nema dodatnih troškova, a jedini je uvjet uredno plaćanja članarine.

Predsjednik OKZ-a zahvalio je nazočnim dobavljačima koji su prepoznali važnost ovog projekta i ponudili kvalitetne uvjete poslova te istaknuo da vjeruje kako će i drugi dobavljači nakon ove press-konferencije biti zainteresirani za suradnju.

- Obrtništvo Grada i Županije sa svojih 19.000 članova respektabilan je faktor gospodarstva te se nadamo da će primjer naših dobavljača i prepoznavanje pravog partnera u razvoju gospodarstva prepoznati i na odgovarajući način uvažiti i jedinice lokalne samouprave, grada, županije, a također i države, kazao je Šabić.

Nazočnima su se obratili i predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dragutin Ranogajec, koji je pozdravio ovaj projekt komore, te predstavnici Grada i Županije.