Novosti

Vrijeme čitanja: 2 min

Novosti

Generali preuzeo poslovanje Izvor osiguranja za daljnji razvoj u Hrvatskoj


Zagreb - Generali je potpisao ugovor o stjecanju poslovanja Izvor osiguranja d.d. u Hrvatskoj, osiguravatelja specijaliziranog za neživotna osiguranja, kroz transakciju dijela poslovanja. Transakcija s ciljem dodatne konsolidacije položaja Generali osiguranja na hrvatskom tržištu bit će finalizirana po odobrenju nadležnih nadzornih i tijela za zaštitu tržišnog natjecanja.

Prijenos osiguravateljnog portfelja neće utjecati na obveze prema postojećim klijentima Izvor osiguranja. Istodobno, strane su se složile kako neće iznositi daljnje pojedinosti o kupoprodajnoj cijeni i drugim uvjetima.

Luciano Cirinà, Regionalni voditelj za Austriju, srednjoistočnu Europu & Rusiju i CEO Generali CEE Holdinga, izjavio je„Ponosni smo što nastavljamo jačati svoju poziciju na hrvatskom tržištu uz dobrodošlicu klijentima Izvor osiguranja. Istovremeno, radujemo se pružiti im usluge najviše kvalitete kroz inovativne, pristupačne i personalizirane proizvode. Jačamo našu predanost provedbi strategije Generali 2021 u Hrvatskoj i cijeloj regiji Austrije, srednjoistočne Europe i Rusije, čineći ponudu što atraktivnijom našim klijentima, sa željom da im postanemo cjeloživotni osiguravateljni partneri."

Osnovano 2011. godine, Izvor osiguranje je osiguravateljno društvo u privatnom vlasništvu, specijalizirano za neživotna osiguranja na hrvatskom tržištu. Ponuda uključuje širok raspon osiguranja: obvezno osiguranje od automobilske odgovornosti, kasko osiguranje motornih vozila, osiguranje imovine, putno osiguranje, osiguranje od nezgode i druge vrste osiguranja.

Generali je kontinuirano među osiguravateljnim društvima s najvišim stopama rasta na tržištu, već od osnutka u Hrvatskoj 2002. godine. Stvarajući nove tržišne perspektive, Generali pridaje posebnu važnost inovativnosti i konkurentnosti svojih proizvoda te razvoju distribucijske mreže - od vlastite i ekskluzivne mreže, do uspješnih multikanalnih partnerstava s bankama, brokerima i agencijama. Posvećen stalnom razvoju i rastu, Generali je u 2018. godini zabilježio ukupno povećanje bruto zaračunate premije za 26,1% na 716 milijuna kuna, dosegavši tržišni udio od 7,3%.