Priopćenje za medije

Vrijeme čitanja: 3 min

Priopćenja za medije

MSCI povećao Generalijevu ESG ocjenu na AAA

  • Procjena MSCI-ja prepoznala je društvo Generali kao lidera u smanjenju klimatskog rizika, odgovornom ulaganju, praksama kibernetičke sigurnosti i upravljanja

Milano – MSCI, vodeće međunarodno društvo za ESG ocjene koje procjenjuje gotovo tri tisuće društava na globalnoj razini, povećalo je ocjenu za društvo Assicurazioni Generali s AA na AAA, što je najviša moguća ocjena.

Procjena MSCI-ja pokazala je da Generali usvaja najbolje prakse u industriji za ublažavanje klimatskih rizika u osiguranju, modeliranju i proizvodima povezanima s prilagodbom klimatskim promjenama i njihovim ublažavanjem. MSCI je također okarakterizirao društvo Generali kao lidera u svom sektoru kada je riječ o društvenim pitanjima, uključujući privatnost i sigurnost podataka, upravljanje ljudskim kapitalom te odgovorno ulaganje.

Ocjenom je također prepoznato Generalijevo liderstvo u korporativnom upravljanju među sličnim društvima, ističući njegov većinski neovisni odbor, neovisnog predsjednika, podijeljene uloge između predsjednika i glavnog izvršnog direktora te ravnopravnost spolova u Upravnom odboru kao pomoć snažnom nadgledanju upravljanja i usklađivanju s interesima ulagača.

Generali je održivost postavio u središte svog strateškog plana „Lifetime Partner 24: Driving Growth”, s obzirom na to da je posvećen djelovanju kao pozitivna sila u izgradnji otpornijeg i pravednijeg društva kao odgovoran osiguravatelj, ulagatelj, poslodavac i korporativni građanin.

Philippe Donnet, glavni izvršni direktor Generali Grupe, izjavio je: „Integriramo održivost u svim našim aktivnostima, kao što je navedeno u našem strateškom planu „Lifetime Partner 24: Poticanje rasta”. MSCI je prepoznao našu izvrsnost u prilagođavanju vodećeg pristupa u industriji održivosti, što je u skladu s interesima ulagatelja. Podizanje ocjene na AAA, što je MSCI-jeva najviša ocjena, postignuće je na koje svi zaposlenici društva Generali mogu biti ponosni.”

MSCI-jevo ESG istraživanje pruža dubinsko istraživanje, ocjene i analizu okolišnih, socijalnih i upravljačkih poslovnih praksi tisuća društava diljem svijeta. Istraživanje je osmišljeno kako bi pružilo kritičke uvide koji mogu pomoći institucionalnim ulagateljima u prepoznavanju rizika i mogućnosti koje tradicionalno istraživanje ulaganja može previdjeti. MSCI-jeve ESG ocjene upotrebljavaju se i u izradi indeksa MSCI ESG, koje izrađuje društvo MSCI, Inc.

O GENERALIJU

Generali osiguranje d.d. dio je Generali Grupe – jednog od svjetskih lidera davatelja usluga osiguranja i upravljanja imovinom. Osnovan 1831. godine, Generali je prisutan u 50 zemalja svijeta, s ukupnim premijskim prihodom od 75,8 milijardi eura u 2021. godini. S više od 75 000 zaposlenika i 67 milijuna klijenata širom svijeta, Grupa ima liderski tržišni položaj u Europi i sve veću prisutnost u Aziji i Latinskoj Americi.  U središtu strategije društva Generali njegova je predanost da bude životni partner svojim klijentima, što postiže svojim inovativnim i personaliziranim rješenjima, vrhunskim korisničkim iskustvom i sposobnostima digitalizirane globalne distribucije. Grupa je u potpunosti ugradila održivost u sve strateške izbore, s ciljem stvaranja vrijednosti za sve dionike, istovremeno izgrađujući otpornije društvo.