Vijesti

Vrijeme čitanja: 1 min

Priopćenja za medije

Izjava

Milano – Upravni odbor Assicurazioni Generali primio je na znanje odluku Predsjednika Gabrielea Galaterija di Genole da povuče njegovo ime iz razmatranja za nadolazeću obnovu mandata Uprave.
Upravni odbor Assicurazioni Generali izrazio je svoju zahvalnost za njegovu odluku koja odražava namjeru Uprave da odabere budućeg Predsjednika koji u potpunosti ispunjava kriterije neovisnosti prema talijanskom Kodeksu korporativnog upravljanja.
 

                                                                             #   #   #

GENERALI GRUPA
Generali osiguranje d.d. dio je Generali Grupe – jednog od svjetskih lidera davatelja usluga osiguranja i upravljanja imovinom. Osnovan 1831. godine, Generali je prisutan u 50 zemalja svijeta, s ukupnim premijskim prihodom od 70,7 milijardi eura u 2020. godini. S više od 72 000 zaposlenika i 65,9 milijuna klijenata širom svijeta, Grupa ima tržišni položaj u Europi i sve veću prisutnost u Aziji i Latinskoj Americi. Predanost održivosti jedan je od pokretača strategije Generali Grupe, koja je nadahnuta ambicijom da svojim klijentima bude Lifetime/ životni partner i nudi inovativna i prilagođena rješenja zahvaljujući vodećoj distribucijskoj mreži. Grupa u Austriji, srednjoistočnoj Europi i Rusiji posluje u 13 zemalja kroz Regionalni ured za Austriju, srednjoistočnu Europu i Rusiju, smješten u Pragu te je među tri vodeća osiguravatelja u regiji.

Izvanredni međunarodni fond Generali Grupe
Generali Grupa osnovala je Izvanredni međunarodni fond, iznosa do 100 milijuna eura, s ciljem rješavanja izvanrednih situacija uzrokovanih pandemijom bolesti COVID-19. Fond je dostupan u zemljama u kojima Generali djeluje, s ciljem pružanja trenutne pomoći u ovoj brzorazvijajućoj krizi, a srednjoročno je namijenjen podršci naporima ekonomskog oporavka u zemljama pogođenima pandemijom.