Vijesti

Vrijeme čitanja: 3 min

Priopćenja za medije

Generali nagrađen za predanost postizanju ciljeva održivog razvoja

Milano – Generali je nagrađen za svoje napore u postizanju ciljeva Programa Ujedinjenih naroda za održivi razvoj do 2030. Nagradu The Grand Prize za održivi rast uručio je Assosef (Europsko udruženje za održivost i financijske usluge) na godišnjem događanju prepoznajući doprinos banaka, osiguravatelja i financijskih institucija u postizanju ciljeva održivog razvoja.

Nagradom se odaje priznanje tvrtkama za financijske usluge koja promiču inovativne proizvode i usluge te održivo ponašanje i potrošnju za obitelji i MSP-ove, podupirući društvo na putu prema boljem životnom standardu i dobrobiti u skladu sa socijalnim, ekološkim i gospodarskim kontekstom.

Nakon procjene aktivnosti i ciljeva detaljno opisanih u nefinancijskom izvješćivanju svih banaka, osiguravatelja i financijskih institucija koje su dužne podnijeti izvješće Consobu, talijanskom tržišnom regulatoru, znanstveni odbor Assosef-a dodijelio je Generaliju priznanje za "integrirani pristup financijskim i nefinancijskim informacijama" te zato što je "utvrdio značajne megatrendove na koje treba usmjeriti strateške inicijative Grupe s ciljem uključivanja svih poslovnih jedinica i  korporativne funkcije, s posebnim osvrtom na klimatske promjene, starenje stanovništva, pandemije i ekstremne događaje." Osim toga, istaknuli su "predanost Generali grupe u promicanju ciljeva jačanja odnosa s klijentima, s jedne strane sa značajnim povećanjem premija od proizvoda usmjerenih na ekologiju, a s druge, kroz razvoj digitalnih alata".

Lucia Silva, voditeljica Grupe za održivost i društvenu odgovornost, izjavila je: "Ova nagrada dodatna je potvrda putovanja Generali Grupe posljednjih godina prema integraciji održivosti u sve poslovne aktivnosti. Želimo i dalje biti odgovorni - kao osiguravatelj, investitor i poslodavac - i biti više nego ikad cjeloživotni partner našim klijentima, u izazovnom i stalno razvijajućem kontekstu. Održivost je začetnik našeg novog strateškog plana "Lifetime partner 24 - poticanje rasta" jer Generali nastoji stvoriti zajedničku vrijednost za sve dionike u nadolazećim godinama."

                                                                             #    #    #

GENERALI GRUPA 
Generali osiguranje d.d. dio je Generali Grupe – jednog od svjetskih lidera davatelja usluga osiguranja i upravljanja imovinom. Osnovan 1831. godine, Generali je prisutan u 50 zemalja svijeta, s ukupnim premijskim prihodom od 70,7 milijardi eura u 2020. godini. S više od 72 000 zaposlenika i 65,9 milijuna klijenata širom svijeta, Grupa ima tržišni položaj u Europi i sve veću prisutnost u Aziji i Latinskoj Americi. Predanost održivosti jedan je od pokretača strategije Generali Grupe, koja je nadahnuta ambicijom da svojim klijentima bude Lifetime partner i nudi inovativna i prilagođena rješenja zahvaljujući vrhunskoj distribucijskoj mreži. Grupa u Austriji, srednjoistočnoj Europi i Rusiji posluje u 13 zemalja kroz Regionalni ured za Austriju, srednjoistočnu Europu i Rusiju, smješten u Pragu te je među tri vodeća osiguravatelja u regiji.


Izvanredni međunarodni fond Generali Grupe
Generali Grupa osnovala je Izvanredni međunarodni fond, iznosa do 100 milijuna eura, s ciljem rješavanja izvanrednih situacija uzrokovanih pandemijom bolesti COVID-19. Fond je dostupan u zemljama u kojima Generali djeluje, s ciljem pružanja trenutne pomoći u ovoj krizi.