Priopćenje za medije

Vrijeme čitanja: 1 min

Priopćenja za medije

Generali među top 100 održivih korporacija u svijetu

Kompanija je jedina talijanska osiguravateljna grupa uključena u indeks

Trst - Generali je uvršten na rang listu „Global 100 najodrživijih korporacija u svijetu za 2020. godinu“ od strane Corporate Knightsa.

Ovogodišnje, 16. po redu izdanje rejtinga Corporate Knightsa objavljeno je nakon procjene 7.395 tvrtki s više od milijarde američkih dolara prihoda.

Među „2020. Global 100 kompanija“, njih 49 uvršteno je iz Europe, 29 iz SAD-a i Kanade, 18 iz Azije, 3 iz Južne Amerike i samo jedan predstavnik afričkog kontinenta.

Ovo priznanje naglašava evoluciju Generalijevog puta održivosti, koji je sastavni dio strateškog plana „Generali 2021“.

Generali je postavio cilj do 2021. godine doseći 4,5 milijardi eura u zelenim i održivim investicijama, uz 7-9% rasta bruto zaračunatih premija zelenih i društveno usmjerenih proizvoda. Nadalje, u rujnu 2019. godine Generali je izdao prvu Zelenu obveznicu među europskim sektorom osiguranja u iznosu od 750 milijuna eura.

Što se tiče izravnih utjecaja na okoliš, u 2018. godini Grupa je odabrala električnu energiju iz obnovljivih izvora za 88% ukupne kupljene električne energije.

Generalijevoj posvećenosti održivosti svjedoče i brojni indeksi održivosti u koje je uključen, kao što su: Dow Jones Sustainability World Indeks, Dow Jones Sustainability Europe indeks, MSCI ESG Leaders indeksi, FTSE4Good Europe i Euronext Vigeo Europe 120.