Priopćenje za medije

Vrijeme čitanja: 3 min

Priopćenja za medije

Generali imenovao Manlija Lostuzzija Regionalnim direktorom za Srednjoistočnu Europu

Prag – Generali je imenovao Manlija Lostuzzija Regionalnim direktorom regije Srednjoistočna Europa, stupajući na snagu 1. rujna 2022.

Regija je dio Međunarodne poslovne jedinice na čelu s CEO-om Jaimeom Anchústeguijem. Imenovanje je uslijedilo nakon organizacijskih promjena, najavljenih 22. lipnja 2022., kako bi se podržali prioriteti strategije „Lifetime partner 24: Poticanje Rasta". Ova nova organizacijska struktura uključuje proširenje geografskog opsega Međunarodne poslovne jedinice na regiju Srednjoistočne Europe.

Međunarodna poslovna jedinica, pod vodstvom CEO-a Jaimea Anchústeguija, bit će organizirana u tri regije:

  • Međunarodna - Azija, na čelu s Robertom Leonardijem;
  • Međunarodna - Srednjoistočna Europa, na čelu s Manliom Lostuzzijem;
  • Međunarodna - Mediteran i Latinska Amerika, na čelu sa Santiago Villom.

S više od 30 godina iskustva, Manlio Lostuzzi pridružio se Assicurazioni Generaliju 1986. godine i obnašao je razne menadžerske uloge unutar Grupe. Manlio Lostuzzi diplomirao je statistiku, aktuarske i ekonomske znanosti na Università degli Studi di Trieste. Od 2019. godine je CEO Generali Corporate & Commercial-a (GC&C), kao i voditelj Tehničke koordinacije Global Business Lines (GBL) osiguranja od 2022. godine.

Jaime Anchústegui, CEO Međunarodne poslovne jedinice Generali Grupe, izjavio je: "Međunarodna poslovna jedinica sada uključuje regiju Srednjoistočne Europe, jačajući time koordinaciju i operativne sinergije u cijelom našem poslovanju te istovremeno u potpunosti podržava prioritete strateškog plana „Lifetime partner 24: Poticanje rasta". Manlio donosi dokazano međunarodno iskustvo i stručnost koji će biti ključni za suočavanje s trenutnim gospodarskim i društvenim kontekstom te za postizanje naših strateških ciljeva."

Manlio Lostuzzi će do daljnjega zadržati ulogu izvršnog direktora Generali Global Corporate & Commercial-a.

 

#   #   #

GENERALI GRUPA

Generali osiguranje d.d. dio je Generali Grupe – jednog od svjetskih lidera davatelja usluga osiguranja i upravljanja imovinom. Osnovan 1831. godine, Generali je prisutan u 50 zemalja svijeta, s ukupnim premijskim prihodom od 75,8 milijardi eura u 2021. godini. S više od 75 000 zaposlenika i 67 milijuna klijenata širom svijeta, Grupa ima liderski tržišni položaj u Europi i sve veću prisutnost u Aziji i Latinskoj Americi. Predanost održivosti jedan je od pokretača strategije Generali Grupe, koja je nadahnuta ambicijom da svojim klijentima bude Lifetime partner kroz ponudu inovativnih i personaliziranih rješenja, vrhunsko korisničko iskustvo i svoje digitalizirane globalne distribucijske sposobnosti. Grupa je u potpunosti ugradila održivost u sve strateške odluke, s ciljem stvaranja vrijednosti za sve dionike gradeći pravednije i otpornije društvo.