Priopćenje za medije

Vrijeme čitanja: 2 min

Priopćenja za medije

Generali: nova organizacijska struktura za integriranu grupaciju za osiguranje i upravljanje imovinom

  • Pojednostavljena geografska struktura za Diviziju osiguranja
  • Woody Bradford bit će imenovan CEO-om Generali Investments Holdinga, a Philippe Donnet, CEO Generali Grupacije, bit će imenovan predsjednikom Uprave

Milano – Upravni odbor Generalija, na sastanku kojim je predsjedao Andrea Sironi, odobrio je novu organizacijsku strukturu koja odražava glavne aktivnosti Grupacije, kako je predložio CEO Grupacije, Philippe Donnet.

Počevši od 1. lipnja 2024., Generali Grupacija će djelovati kao diversificirana financijska grupacija fokusirana na dvije glavne djelatnosti: osiguranje i upravljanje imovinom.
Ova transformacijska promjena u strukturi osmišljena je za daljnje ubrzanje rasta i učinkovitije rješavanje ključnih poslovnih prioriteta za poslove osiguranja i upravljanja imovinom, te je u potpunosti usklađena s ambicijama strateškog plana Grupacije „LifeTime Partner 24: Driving Growth”. Uspostavlja čvrst temelj za kontinuirani uspjeh i inovacije, osiguravajući sposobnost Grupacije da još učinkovitije iskoristi buduće prilike i priprema Grupaciju za sljedeći strateški ciklus.

Osiguravateljna divizija, kojom će rukovoditi CEO osiguranja Giulio Terzariol, potaknut će poslovne rezultate na svim geografskim područjima, unaprjeđujući koordinaciju i stratešku usklađenost te osiguravajući bliži odnos prema tržištima. DACH i International Business Unit bit će reorganizirane kao dijelovi nove Divizije, koja će se sastojati od pet poslovnih jedinica po zemljama i tri regije koje će izvještavati izravno CEO-u osiguranja: 

  • Poslovne jedinice po zemljama: Italija, Francuska i Global Business Activities, Njemačka, Austrija, Švicarska
  • Regije: Mediteran i Latinska Amerika, Srednja i Istočna Europa, Azija.

Jaime Anchústegui, trenutno CEO International Business Unit-a, imenovan je zamjenikom CEO-a osiguranja,  koji će izvještavati Giuliju Terzariolu, s odgovornošću da ga predstavlja u lokalnim upravnim tijelima, upravlja strateškim partnerstvima i zajedničkim pothvatima te potiče globalne projekte unutar Divizije. Giovanni Liverani, trenutno CEO poslovne jedinice DACH, preuzet će nove odgovornosti.


Generali Investment Holding (GIH) zamijenit će trenutnu poslovnu jedinicu Asset & Wealth Management i nadzirat će sve globalne aktivnosti upravljanja imovinom unutar Grupacije. GIH će se usredotočiti na pružanje izvrsnih rezultata i usluga postojećim klijentima, dok će istovremeno nastaviti rast poslovanja s klijentima trećih strana. Očekuje se da će se to učiniti s postojećim i novim mogućnostima ulaganja, iskorištavanjem dodavanja Conning Holdings Limited-a i njegovih podružnica te također zahvaljujući dugoročnom partnerstvu uspostavljenom s Cathay Life-om kao dijelom transakcije zaključene 3. travnja 2024. Woody Bradford bit će imenovan CEO-om Generali Investments Holdinga te će također zadržati svoju trenutnu ulogu CEO-a i predsjednika Upravnog odbora Conning Holdings Limited-a. CEO Generali Grupacije Philippe Donnet bit će imenovan predsjednikom Upravnog odbora GIH-a. Carlo Trabattoni, trenutno CEO Asset and Wealth Managementa i CEO Generali Investments Holdinga, preuzet će nove odgovornosti u području upravljanja imovinom.


Štoviše, izvan perimetra GIH-a, Banca Generali, kojom rukovodi CEO Gian Maria Mossa, i dalje će se fokusirati na pružanje sveobuhvatnih financijskih savjetodavnih usluga i rješenja za upravljanje imovinom.

David Cis, Glavni operativni direktor Grupacije, koji će izvještavati Generalnog direktora Marca Sesanu, pridružit će se Upravnom odboru Grupacije, u skladu sa strateškom ambicijom postizanja najviših razina usluge i operativne učinkovitosti koristeći digitalizaciju i umjetnu inteligenciju, automatizaciju osnovnih procesa i zajedničke tehnološke platforme.

U ovom novom organizacijskom ustroju, Glavni ured Grupacije i dalje će biti zadužen za definiranje sveobuhvatne strategije Grupacije i korporativnih ciljeva, dok će učinkovito upravljati, kontrolirati i podržavati sve poslovne djelatnosti, s prilagođenim fokusom i pristupom.


CEO Generali Grupacije Philippe Donnet izjavio je: „Generali Grupacija uspješno se razvila u integriranog igrača osiguranja i upravljanja imovinom na globalnoj razini, s čvrstom kapitalnom pozicijom i snažnim fokusom na inovacije i održivost. U upravljanju imovinom, nedavna akvizicija tvrtke Conning i dugoročno partnerstvo s tvrtkom Cathay Life proizašlo iz ovog ugovora omogućuje nam da proširimo našu ponudu ulaganja i našu međunarodnu bazu klijenata, fokusiramo se na rastuće poslovanje trećih strana i uložimo u distribucijske sposobnosti usmjerene na važna tržišta kao jedan od deset najvećih europskih upravitelja imovinom. Divizija osiguranja nastavit će jačati prisutnost Grupacije na našim ključnim tržištima, koristeći tehničku izvrsnost našeg poslovanja, implementirajući nove tehnologije i prilagođavajući našu ponudu kako bismo zadovoljili potrebe naših klijenata u okruženju koje se stalno mijenja. Zahvaljujući jednostavnijem pristupu, nova organizacijska struktura Grupacije usmjerena na osiguranje i upravljanje imovinom ubrzat će transformaciju Grupacije i podržati definiranje plana za sljedeći strateški ciklus.”

 

O GENERALIJU

Generali osiguranje d.d. dio je Generali Grupe – jednog od najvećih svjetskih davatelja usluga osiguranja i upravljanja imovinom. Osnovan 1831. godine, Generali je prisutan u 50 zemalja svijeta, s ukupnim premijskim prihodom većim od 82,5 milijardi eura u 2023. godini. S više od 82 000 zaposlenika i 70 milijuna klijenata širom svijeta, Grupa ima liderski tržišni položaj u Europi i sve veću prisutnost u Aziji i Latinskoj Americi.  U središtu strategije društva Generali njegova je predanost biti životni partner svojim klijentima, što postiže svojim inovativnim i personaliziranim rješenjima, vrhunskim korisničkim iskustvom i sposobnostima digitalizirane globalne distribucije. Grupa je u potpunosti ugradila održivost u sve strateške izbore, s ciljem stvaranja vrijednosti za sve dionike, istovremeno izgrađujući pravednije i otpornije društvo. MSCI, vodeće međunarodno društvo za ESG ocjene, potvrdilo je Generaliju „AAA“ rejting, što je najviša moguća ocjena. Procjena MSCI-ja pokazala je da Generali usvaja najbolje prakse u industriji za ublažavanje klimatskih rizika u osiguranju. Generaliju je također iznova potvrđeni Dow Jones Sustainability World Index (DJSI) i Dow Jones Sustainability Europe Index (DJSI Europe). Fokusirajući se na mala i srednja poduzeća kao temelj europskog gospodarstva i jedan od glavnih pokretača održive tranzicije, Generali je pokrenuo SME EnterPRIZE. Ova strateška inicijativa promiče zelenije i više uključivo gospodarstvo u skladu s Europskim zelenim planom i inicijativom Next Generation EU, kao i kulturu održivosti među europskim MSP-ovima. Generali je aktivan i u zajednicama kroz fondaciju The Human Safety Net s idejom da zajednice u kojima „ljudi koji pomažu ljudima“ mogu dovesti do održivih promjena. U Hrvatskoj, THSN surađuje s Centrom za podršku roditeljstvu „Rastimo zajedno” radi podrške roditeljima i djeci izloženima zahtjevnijim životnim okolnostima koje otežavaju razvoj njihove djece, obuhvaćajući dosad više od 14.000 roditelja i djece, uz aktivan volonterski angažman zaposlenika i potporu za što veću dostupnost programa podrške.