Blog

Vrijeme čitanja: 2 min

Novosti

Magic Forest: Sadnja zelenije budućnosti

U svijetu u kojem su ekološki izazovi ozbiljan problem, mala, ali moćna hrvatska tvrtka, Magic Forest d.o.o, sije sjeme nade i promjene. Osnovani 2021. godine, tim Magic Foresta svojom je misijom obnovio i zaštitio bioraznolikost, pridonoseći očuvanju okoliša jedinstvenim pristupom — sadnjom šuma uz pomoć dronova.

Iako Magic Forest radi tri godine, njihov utjecaj je nevjerojatan. S fokusom na sadnju novih šuma i obnovu postojećih, krenuli su na putovanje koje je već urodilo plodom - točnije 73.500 stabala. No, ovdje se ne radi samo o brojkama; radi se o transformaciji zaboravljene i napuštene zemlje, pomlađivanju prirode i osnaživanju zajednica.

Jedan od njihovih vodećih projekata, Projekt O2 sadnjom šuma nastoji transformirati napuštena i naizgled beskorisna zemljišta korištenjem najsuvremenije tehnologije dronova. Pionirski pristup Magic Foresta ekološkoj obnovi uključuje sadnju drveća u teško dostupnim ili nepristupačnim područjima, uključujući spaljena i degradirana zemljišta, tempom koji nadmašuje ručnu sadnju.

Posvećenost prirodi
Ono što izdvaja Magic Forest nije samo njihova posvećenost prirodi, već i njihova sposobnost za inspiraciju drugih da im se pridruže. Njihova suradnja s više od 10 vodećih hrvatskih tvrtki i angažman više od 500 volontera primjer je snage zajedničkog djelovanja. Zajedno su transformirali više od 140.000 četvornih metara degradiranog i zapuštenog urbanog zemljišta u raznim gradovima i općinama.

Utjecaj njihova rada nadilazi fizički čin sadnje drveća. Kroz obrazovne programe i interaktivne sesije sadnje, Magic Forest je otkrio da su ljudi spremni za promjene. Sam čin okupljanja pojedinaca, s lopatama u rukama, kako bi njegovali novi život, stvorio je val nade i pozitivne promjene unutar zajednica.

Priznanje SME EnterPRIZE
Vizija Magic Foresta ne staje ovdje. Putem interaktivne web aplikacije pojedinci i tvrtke mogu aktivno pratiti svoj doprinos projektu. Mogu vidjeti što su posadili, gdje se sadnica nalazi i izračunati pozitivan ekološki otisak koji ostavljaju u nasljeđe budućim generacijama. Ova razina angažmana potiče osjećaj vlasništva i odgovornosti, čineći svakog sudionika aktivnim kada je riječ o brizi prema okolišu.
Njihovo putovanje nije ostalo bez priznanja. Predanost Magic Foresta obnovi okoliša navela ih je da se prijave na natječaj u održivom poslovanju SME EnterPRIZE, inicijativu Generali osiguranja, gdje su izašli kao pobjednici u kategoriji Okoliš. Ovo priznanje ne samo da je razveselilo tim, već je i otvorilo vrata novim prilikama. Ojačao je i produbilo povjerenje među sadašnjim i budućim partnerima te pružilo platformu za daljnje širenje i suradnju.

Konačni cilj Magic Forest tima je globalni - obnoviti što više zemlje i podići svijest o vitalnoj ulozi koju šume imaju u našem svijetu. Sa svakim priznanjem  misija dobiva na zamahu, a njihova odlučnost da zaštite i očuvaju prirodu jača.

Na pitanje zašto rade to što rade, Magic Forest ima jednostavan, ali snažan odgovor: "Tko nam daje pravo da djeca naše djece ne uživaju i ne koriste planetu Zemlju kao što mi to danas radimo?" Njihovo opredjeljenje za zeleniju, održiviju budućnost nadahnuće je za sve nas, podsjetnik da svaki mali čin sadnje stabla može imati dubok utjecaj na svijet i generacije koje tek dolaze.

Održivost je svačija prilika!

Saznajte više o tome kako SME EnterPRIZE može podržati vaše malo i srednje poduzeće u zelenoj transformaciji.

Klikni ovdje!