Znate li da u slučaju prometne nezgode vozač koji je kriv za prometnu nezgodu nema pravo na naknadu štete za tjelesnu ozljedu?

Generali vam čak i u tom, kao i sljedećim slučajevima, pruža mogućnost da budete osigurani. Dovoljno je samo uz policu Generali obveznog osiguranja od automobilske odgovornosti ugovoriti pokriće AO PLUS, koje Vam pokriva:

  • Slučaj tjelesne ozljede:
    Pokriva neimovinsku štetu osiguraniku i tuđu pomoć, te njegu, kao jedinu imovinsku štetu nastalu uslijed tjelesnih ozljeda zadobivenih u prometnoj nezgodi, koju je skrivio uporabom motornog vozila osiguranog policom obveznog osiguranja od automobilske odgovornosti ugovorenu kod Generali osiguranja d.d.

  • Slučaj smrti:
    Ako je osiguranik u prometnoj nezgodi koju je sam skrivio smrtno stradao ili ako uslijed zadobivenih tjelesnih ozljeda naknadno umre, srodnicima pripada pravo na isplatu naknade sahrane i uređenje groba osiguranika te neimovinske štete za duševne boli zbog smrti bliske osobe.

  • Troškove zastupanja u kaznenom postupku:
    Troškove zastupanja osiguranika u kaznenom postupku koji je protiv istog pokrenut radi prometne nezgode, koju je skrivio uporabom motornog vozila, osim troškova zastupanja za kazneno djelo objesne vožnje.