Povratak na priopćenja

Generali osiguranje d.d. finaliziralo akviziciju poslovanja Generali zavarovalnice d.d., Podružnice Zagreb za osiguranje

01.10.2020.

Novi osiguratelj Generali osiguranje d.d. preuzeo sva prava i obveze iz ugovora o osiguranju Generali zavarovalnice d.d., Podružnice Zagreb za osiguranje

Zagreb – Uprave Generali osiguranja d.d. i Generali zavarovalnice d.d., Podružnice Zagreb za osiguranje (ranije Adriatic Slovenica Zavarovalna družba d.d., Podružnica Zagreb) potpisale su 1. listopada 2020. godine Zapisnik o zaključenju transakcije. Time je okončan postupak pripreme prijenosa portfelja osiguratelja hrvatske podružnice slovenskog Generalija na novog osiguratelja, odnosno Generali u Hrvatskoj. Tome je prethodilo sklapanje Ugovora o prijenosu imovinske cjeline u travnju 2020. godine označivši početak postupka, a odobrenog u srpnju 2020. godine od Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (HANFA).

Potpisom Zapisnika Generali osiguranje d.d. je u skladu s odredbama Zakona o osiguranju Republike Hrvatske i Zakona o zavarovalništvu Republike Slovenije s danom 1. listopada 2020. godine preuzelo portfelj osiguranja, kojeg čine ugovori o osiguranju koje je Generali zavarovalnica d.d., Podružnica Zagreb za osiguranje sklopila u okviru prenesene imovinske cjeline. Prijenos portfelja nema učinka na dosadašnja prava i obveze klijenata, koja ostaju na snazi u neizmijenjenom obliku i sadržaju.

Predsjednik Uprave Generali osiguranja d.d. Mario Carini istaknuo je: „Ova akvizicija, druga koju finaliziramo ove godine, omogućuje nam daljnje jačanje Generalijeve prisutnosti na tržištu u Hrvatskoj, naših distribucijskih mogućnosti i naše ponude u ciljanim segmentima kao što su osiguranje motornih vozila i životno osiguranje. Našim novim klijentima želimo dobrodošlicu u Grupu nudeći im širi spektar osigurateljnih rješenja s ambicijom da postanemo njihov Life-time, cjeloživotni partner."

Prihvaćam