Povreda osobnih podataka

Uputstva
On-line formular

Što je povreda osobnih podataka?

Povreda osobnih podataka je povreda sigurnosti koja dovodi do slučajnog ili nezakonitog uništenja, gubitka, izmijene, neovlaštenog otkrivanja ili pristupa osobnim podacima koji su preneseni, pohranjeni ili na drugi način obrađivani.

U nastavku je navedeno nekoliko primjera koji su vjerojatno povrede osobnih podataka:

  • Neovlašteno objavljivanje osobnih podataka o klijentu ili zaposleniku trećoj osobi kojoj nije dopušteno primanje tih osobnih podataka.
  • Gubitak ili krađa uređaja za pohranu podataka kao što je prijenosno računalo, tablet računalo, mobilni telefon, poslužitelj, vrpca s pričuvnom kopijom podataka.
  • Ukraden je ili izgubljen uređaj koji sadrži primjerak baze podataka voditelja obrade podataka.
  • Pojave neovlaštenog pristupa bazama podataka.

Kako prijaviti povredu osobnih podataka?

Generali osiguranje d.d. je implementirao tehničke i organizacijske mjere kako bi smanjilo rizik da do povrede dođe. Ukoliko ipak primijetite da je došlo do povrede Vaših osobnih podataka, možete nas na to upozoriti na način da ispunite online obrazac ili pohranite PDF obrazac s linka ovdje, popunite i pošaljite nam e-mailom ili uručite u poslovnici Generali osiguranja d.d. Također nas možete kontaktirati direktno na e-mail: povreda_osobnih_podataka.hr@generali.com Naš tim za djelovanje u slučaju povrede osobnih podataka će zaprimiti i obraditi Vašu prijavu te Vam se povratno javiti u najkraćem mogućem roku.

Izjava o zaštiti podnositeljima prijave

Svaka prijava povrede, kao i podaci o podnositelju prijave tretirat će se s povjerljivošću i s njima će se postupati s najvećom mogućom diskrecijom i u skladu s primjenjivim lokalnim propisima u svezi privatnosti. Kršenja, kao i prijave s lošim namjerama, podložne su disciplinskim mjerama, uključujući prestanak radnog odnosa, a mogu rezultirati i građanskim i/ili kaznenim sankcijama, u skladu s lokalnim zakonima i unutarnjim propisima.

Strogo je zabranjena odmazda protiv zaposlenika i drugih osoba koji pošalju prijavu povrede u dobroj vjeri, bez obzira na to na koga se prijava odnosi.

* Polja označena zvjezdicom obavezno popuniti

Pojedinosti o identifikatoru

Pojedinosti o povredi

Navesti datum i vrijeme otkrivene povrede odredbi o podacimaNavesti broj pojedinaca pogođenih povredom


Navesti aplikaciju/softver pogođen povredom

Navesti bazu podataka, operativni sustav, mrežu/IP adresu čvorišta, ime pružatelja usluge udomljavanja (hosting), fizičku lokaciju

Kontaktirajte nas

01/4600 400
INFO TELEFON

Pošaljite
e-mail

Naručite poziv

Informacije i suglasnost za kolačiće (en. Cookies) – www.generali.hr, web stranica Generali osiguranja d.d., koristi vlastite tehničke kolačiće i kolačiće trećih strana (tehničke i profiliranje) kako bi se poboljšalo Vaše iskustvo pregledavanja web stranice i pružila usluga u skladu s Vašim željama. Nastavkom pregleda web stranice www.generali.hr slažete se s korištenjem kolačića. Ako želite saznati više ili povući pristanak za sve ili neke od tih kolačića pročitajte našu Politiku prikupljanja kolačića.

Prihvaćam