Sustav zapošljavanja

Generali osiguranje zapošljava kadrove profesionalnom selekcijom, uz najmanje dva kruga razgovora koji se odnose na profesionalnu procjenu kandidata (najčešće razgovor s budućim rukovoditeljem i utvrđivanje profesionalnih kompetencija i perspektiva) i kadrovsku procjenu u smislu općih osobina kandidata (razgovor s psihologom).

Selekcijski postupak moguće je pokrenuti na temelju aktivnih oglasa za zapošljavanje, ali i bez konkretnog otvorenog radnog mjesta, gdje se pojedini kandidati za rad u našem timu mogu prijaviti na jedan ili oba kruga razgovora. Sukladno procjeni trenutnih potreba za kadrovima i iskazanoj želji kandidata, pojedini rukovoditelji ili organizacijski psiholozi mogu razgovarati s kandidatima i pohraniti njihove podatke za eventualne kasnije potrebe.

Selekcijski postupak uključuje i psihologijsko testiranje, a u pojedinim slučajevima može uključivati i testove znanja, opće kulture i slične metode ispitivanja znanja, vještina i sposobnosti kandidata.

Prihvaćajući društvenu odgovornost kompanije, kod nas mogu privremeno zaposlenje dobiti i studenti i praktikanti srednjih škola, zbog kojih smo pokrenuli program „Mladi lavovi“. U okviru programa, učenici srednjih škola u Generali osiguranju mogu steći neprocjenjivo radno iskustvo.

Program „Mladi Lavovi“

Srednjoškolci sve više shvaćaju važnost stručne prakse i pri tome stečenog znanja za kasniji odabir fakulteta i budućeg zanimanja. Pri tome srednjoškolcima nije lako naći poslodavca koji bi im omogućio odrađivanje prakse te im za isto isplatio određenu naknadu.

Upravo takvu priliku učenici mogu iskoristiti u sklopu programa Generali osiguranja pod nazivom «Mladi lavovi». Prakse se održavaju prema osobnoj prijavi učenika na e-mail adresu: praksa@generali.hr, na način da učenici pošalju životopis i motivacijsko pismo u kojem će navesti svoje interese, a u skladu s planom i programom srednje škole koju pohađaju. Obrazovni profili učenika ovise o vrsti radnog mjesta na kojem će obavljati praksu, pod uvjetom da imaju osnove znanja rada na računalu. Provođenjem kratkog selekcijskog i motivacijskog postupka, izabiru se najuspješniji kandidati koji se pozivaju na praksu.

«Svaki praktikant dobiva mentora čija je odgovornost da ga upozna s radom kompanije i poslovima koje će obavljati, uvede praktikanta u posao, koordinira i prati njegov rad tijekom prakse te praktikanta upozna s propisanim mjerama zaštite na radu. Nakon obavljene prakse, učenik dobiva potvrdu o obavljenoj stručnoj praksi. Praksa se održava u Zagrebu i regionalnim direkcijama Generali osiguranja u Osijeku, Varaždinu, Rijeci i Splitu», izjavila je voditeljica ovog projekta Marijana Kresl iz Generali osiguranja d.d.

Zbog specifičnosti poslova koji se obavljaju za poslodavca, a sukladno kurikulumu te ugovoru o provedbi praktične nastave, u obzir ponajviše dolaze sljedeće srednje škole: ekonomska, tehnička, elektrotehnička, upravna i birotehnička. Također, u obzir mogu doći i ostale škole ovisno o struci, odnosno smjeru koji bi odgovarao poslovima koje im Generali može pružiti.

Kontaktirajte nas

01/4600 400
INFO TELEFON

Pošaljite
e-mail

Naručite poziv

Informacije i suglasnost za kolačiće (en. Cookies) – www.generali.hr, web stranica Generali osiguranja d.d., koristi vlastite tehničke kolačiće i kolačiće trećih strana (tehničke i profiliranje) kako bi se poboljšalo Vaše iskustvo pregledavanja web stranice i pružila usluga u skladu s Vašim željama. Nastavkom pregleda web stranice www.generali.hr slažete se s korištenjem kolačića. Ako želite saznati više ili povući pristanak za sve ili neke od tih kolačića pročitajte našu Politiku prikupljanja kolačića.

Prihvaćam